Cine nu-si aminteste savurosul dialog dintre Toma Caragiu, in rolul actorului Caratase, si Marin Moraru, in rolul valetului Vasile, din filmul Actorul si Salbaticii inspirat din viata renumitului comediant interbelic Constantin Tanase

Replicile din acest film, asa cum este raspunsul drasticului valet Vasile: „Monseur scrie, monseur zicem. Ce umbli cu cioara vopsita? ”, au ramas memorabile. 

Ei bine, daca va este dor de actori indragiti si de replici celebre din marile filme romanesti, va informam ca, la sfarsitul acestei saptamani, in perioada 17 – 19 iulie a.c., locuitorii Municipiului Giurgiu sunt invitati la film! 

La film romanesc de buna calitate, in care pot fi vazuti si revazuti marii actori ai scenei si ecranului romanesc: Toma Caragiu, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Stefan Mihailescu Barila, Gheorghe Dinica, Sebastian Papaiani, Catrinel Dumitrescu si multi, multi altii.

Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale va poposi pentru trei zile pe platoul din fata Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, oferind publicului posibilitatea vizionarii a trei dintre cele mai indragite filme de comedie din patrimoniul national de film: Actorul si salbaticii, regia: Manole Marcus; Secretul lui Bachus, regia: Geo Saizescu si Buletin de Bucuresti, regia: Virgil Calotescu.

Pentru multi dintre noi, aceste filme pot fi motiv de nostalgie. Pentru altii, unul de amuzament. Iar, pentru cei tineri, de ce nu?, un motiv de a descoperi creatii artistice de valoare. 

In acest sens, pentru ca am considerat ca este important sa pastram vie, in memoria publicului iubitor de film, marile creatii cinematografice romanesti si rolurile remarcabile realizate de actorii romani, inainte si dupa 1989; pentru ca dorim sa dezvoltam si o latura educationala, familiarizand tanara generatie cu filmele romanesti realizate inainte de actualele succese ale cinematografiei contemporane; dar, mai ales, pentru ca e important sa aratam ca filmul romanesc are valoare si ca se bucura in continuare de aprecierea publicului, Caravana Filmului Romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale isi continua, pentru al treilea an consecutiv, demersul cultural si educational. 

Caravana filmului romanesc este un proiect initiat si derulat de Asociatia CineCultura si MDV Audio Studio, iar in orasul dumneavoastra el este realizat in colaborare cu Primaria Municipiului Giurgiu si Centrul Cultural „Ion Vinea”.

Programul complet este urmatorul:

Vineri, 17 iulie

21.00 Actorul si Salbaticii (Romania 1975, r. Manole Marcus). 

Cu: Toma Caragiu, Margareta Pogonat, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Mircea Diaconu, Marin Moraru,  Ovidiu Iuliu Moldovan

Sambata, 18 iulie

21.00 Secretul Lui Bachus (Romania 1984, r. Geo Saizescu).

Cu: Stefan Mihailescu-Braila, Gheorghe Dinica, Dem Radulescu, Emil Hossu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Horatiu Malaele

Duminica, 19 iulie

21.00 Buletin de Bucuresti (Romania 1982, r. Virgil Calotescu).

Cu: Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu, Diana Lupescu, Stefan Mihailescu-Braila, Costel Constantin 

Proiectiile au loc in aer liber, pe Platoul din fata Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, publicul avand acces gratuit. 

Site oficial: www.caravanafilm.ro