Pentru prima data in istoria Festivalului International George Enescu, iubitorii de muzica clasica din Bucuresti, Constanta, Timisoara, Pitesti, Oradea si Cluj-Napoca vor avea ocazia sa urmareasca in direct o selectie a celor mai importante concerte din cadrul Festivalului. 

In intervalul 30 august – 20 septembrie Grand Cinema & More, in colaborare cu cinci cinematografe partenere vor aduce Festivalul International George Enescu mai aproape de publicul din intreaga tara.

Special pentru cei care nu au avut inca ocazia sa isi achizitioneze bilete pentru Festival, sau pur si simplu isi doresc o experienta alternativa de vizionare a spectacolelor, Grand Cinema & More le ofera posibilitatea de a-si cumpara bilete pentru transmisiunile in direct ale spectacolelor transmise in salile de cinema. 

Mai mult decat atat, cele cinci cinematografe partenere, Cityplex Constanta, Cortina Digiplex din Oradea, Cinema Trivale din Pitesti, Cinema Victoria din Cluj-Napoca si Aula Bibliotecii Universitare Eugen Tudoran din Timisoara vor difuza in direct spectacole selectionate, participand astfel la consolidarea statutului de brand cultural apropiat de inimile romanilor al Festivalului International George Enescu. 

“Am ales sa colaboram cu cinematografele partenere din tara, pentru a oferi iubitorilor de cultura care nu au reusit sa achizitioneze bilete in salile de spectacole, sansa de a viziona o selectie din concertele Festivalului George Enescu, editia 2015, in transmisiune directa. Este foarte important pentru noi sa facilitam accesul unui numar cat mai mare de spectatori din Bucuresti si din provincie la cel mai important eveniment cultural al anului”, spune Atena Simovic, Alternative Content & Events Director in cadrul Baneasa Developments. 

“Festivalul Enescu continua directia lansata incepand cu editia 2013 de a facilita accesul melomanilor la concertele din cadrul Festivalului. Este modul nostru de a ne deschide catre un public cat mai larg si de a asigura accesul la concerte inclusiv celor care nu au reusit sa isi achizitioneze un bilet in sala de concert. Prin alinierea la noile tehnologii, Festivalul ofera, astel, un acces cat mai larg la cultura, acces pe care il consideram foarte important.”, a declarat Mihai Constantinescu, Director Executiv al Festivalului International George Enescu. 

Considerat a fi un adevarat brand cultural de tara, Festivalul duce mai departe valorile in care credea George Enescu: creativitate, generozitate si implicare. 

Cea de-a XXII-a editie a Festivalului International George Enescu se va desfasura intre 30 august si 20 septembrie 2015 si va aduce in capitala artisti si formatii de nivel mondial care vor concerta pe scenele bucurestene timp de 22 de zile, la Sala Palatului si Ateneul Roman din Bucuresti gazduind 58 de concerte in sali, precum si multe alte evenimente in aer liber.

Grand Cinema & More este mai mult decat un simplu cinematograf. Pe langa filmele de calitate si tehnologia audio-video de ultima generatie, cinematograful din Baneasa Shopping City este primul din Romania care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, productii proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, care cuprinde spectacole de teatru si teatru pentru copii, opera, balet, spectacole de improvizatie si evenimente speciale.