Seria Alien va ramane mereu o suita de filme care a marcat genul horror-SF si se pare ca, inca, atat regizorul initial cat si altii care il urmeaza, nu vor sa ne lase sa uitam momentele de teroare traite alaturi de rasa extraterestra bio-organica al carei scop inscris in codul genetic era propagarea speciei si distrugerea lumilor locuite.

Conform indiewire.com, Ridley Scott a afirmat de curand pentru site-ul german de film, FilmFutter, ca seria Prometheus, prequel-ul Alien, isi va uni firul narativ cu celebra poveste abia undeva la al treilea sau al patrulea film. 

Se pare ca Prometheus va avea propriul fir narativ pana la momentul in care vom vedea cum acesta ne va aduce spre final in lumea Alien.

Sa speram ca urmatoarele parti ale proiectului vor fi putin mai antrenante decat primul film si ca acestea vor adauga un inceput demn de mitologia specifica francizei.

Pana la alte episoade, premiera urmatorului film al seriei - Prometheus 2, este stabilita pentru 30 mai 2017. In Romania, este distribuit de Odeon Cineplex.