Hotel Transilvania 2 a debutat cu un record in box office-ul american si anume 47,5 milioane de $, conform publicatiei The Wrap, depasind chiar si prima parte a celebrei animatii care debutase initial cu incasari de 42 de milioane de $ in 2012.

Hotel Transilvania 2 a depasit astfel in acest weekend titluri ca Maze Runner: Scorch Trials, comedia The Intern cu Robert de Niro si Anne Hathaway, drama Everest precum si horror-ul Green Inferno

The Intern s-a clasat imediat dupa Hotel Transilvania 2, fiind urmat de Maze Runner: Scorch Trials, cu 18 mil.$, respectiv 14 mil.$.

Productia a avut si avantajul de a fi primul film de animatie lansat la mai bine de 2 luni de la ultima productie de acest gen (Inside Out - aparut in iulie). 

De asemenea filmul este un mod de revenire a studiourilor Sony dupa dezastrul materializat prin atacul informatic care a avut loc acum ceva vreme.

Hotel Transilvania 2 / Hotel Transylvania 2 va avea premiera in Romania abia pe 30 octombrie, distribuit de InterComFilm Distribution.

Cinefilii care doresc sa-l vada mai repede la cinema, au aceasta sansa: filmul lui Genndy Tartakovsky, Hotel Transilvania 2, va rula in avanpremira nationala (varianta 2D Subtitrata), miercuri 7 octombrie la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov, in deschiderea Dracula Film Festival 2015.