Debutul in lung metraj al regizorului Andrei Cohn, Acasa la tata, va fi lansat de Mandragora in cinematografele din Romania luna viitoare, pe 6 Noiembrie.

Pelicula a avut premiera internationala in cadrul celei de-a 21–a editii a Festivalului de Film de la Sarajevo.

Acasa la tata spune povestea lui Robert, un tanar scriitor care intr-un moment de ambiguitate emotionala se intoarce pentru 24 de ore in satul in care s-a nascut, pentru prima data de la moartea mamei lui. Pana a doua zi dimineata, isi va rescrie toate relatiile personale, cu tatal, cu cel mai bun prieten din copilarie, cu prima iubire, cu trecutul.

“Chiar daca la suprafata apar teme cum ar fi ratarea sau conditia provincialului, pe mine m-a interesat sa pun in discutie notiunile abstracte de familie, prietenie si dragoste in contactul dur cu realitatea”, declara Andrei Cohn.

Din distributie fac parte actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natasa Raab, Sorin Cocis, Mirela Oprisor.

Scenariul filmului este scris de Mimi Branescu, imaginea este semnata de Andrei Butica, montajul Andrei Iancu, sound designer Sorin Neagu. Producator Giuliano Doman.

Nascut in 1972, Andrei Cohn este cunoscut publicului roman pentru cariera in domeniul advertising-ului. Absolvent al Institutului de Arte Vizuale Nicolae Grigorescu din Bucuresti, sectia Pictura, Andrei a regizat mai multe scurt metraje precum Inainte si dupa 22/12/1989 (2008), Maica domnului de la parter (2010), Family Pictures (2012). 

Acasa la tata este un film produs de Film Location Guide, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Scandia Kandia Dulce, cu participarea HBO Romania. Distribuitor Mandragora.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/acasalatata

Trailerul filmului poate fi vizualizat aici: