Lung metrajul independent regizat Nicolae Constantin Tanase, Lumea e a mea, a castigat sambata, 7 noiembrie, Cottbus Discovery Award in cadrul celei de-a 25-a editii a Festivalului International de Film Est-European de la Cottbus (Germania). 

Premiul, in valoare de 4.000 de euro, este oferit de Synchro Film (Viena) si consta in serviciide post-productie pentru un viitor proiect.

Acesta este cel de-al patrulea premiu castigat de Lumea e a mea, dupa Premiul de Debut la Festivalul International de Film Transilvania in cadrul sectiunii Zilele Filmului Romanesc, Trofeul ANONIMUL la Festivalul International de Film Independent ANONIMUL 2015 si Mentiunea Speciala a Juriului in competitia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary.

In doar doua saptamani de la lansarea in cinematografele din Romania, debutul in lung metraj al lui Nicolae Constantin Tanase, Lumea e a mea, a fost vazut de peste 16.000 de spectatori.

Dupa o serie de spectacole de gala care au avut loc in Bucuresti, Constanta, Craiova, Cluj, Brasov, Iasi, Piatra Neamt, Campina, Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Resita, Oravita, Deva si Timisoara, filmul ruleaza in continuare in cinematografele din Romania.  

In urmatoarele saptamani vor avea loc spectacole de gala (in prezenta unei parti a echipei filmului) la Buzau, Pitesti, Galati, Zalau, Bistrita si Baia Mare.

Lumea e a mea, un film colorat si amar, viu si strident, despre revolta inutila a unei generatii pentru care notorietatea se masoara in vizualizari pe Youtube si like-uri pe Facebook, aduce in prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescenta ca oricare alta din Constanta. 

Larisa vrea multe de la viata: bani, valoare, influenta, popularitate si respect. Si, fiind indragostita, va face totul pentru a le obtine. 

Regizorul Nicolae Constantin Tanase este cunoscut publicului din Romania pentru scurt metrajul Blu, cu care a castigat premii importante la Festivalul International de Film Transilvania, 2012, la Best International Short Film din Portugalia si Premiul „Tanara Speranta” la Gopo. 

Din distributie fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochina, Florin Hritcu, Dan Radulescu

Lumea e a mea este o co-productie Libra Film si deFilm, realizata cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, UCIN, UNATC, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.

In Romania, filmul este distribuit de Transilvania Film si a avut premiera pe 23 octombrie.

Foto: Facebook FilmFestival Cottbus.