Prima caravana de film pentru copii organizata in Romania a ajuns la final.

12 filme din Norvegia si Islanda, 39 de proiectii, 15 localitati din Romania si 3270 de spectatori (copii institutionalizati, romi si copii din localitatile fara cinematograf) - date care rezuma prima editie a caravanei de film pentru copii – CinemaTour Kids 2015.

Pe 3 septembrie 2015 a inceput caravana CinemaTour Kids care a avut proiectii in satele si localitatile din judetele Teleorman, Brasov, Buzau, Prahova, Dolj si Ilfov. In mare parte din aceste zone accesul la cultura este inexistent. Lipsa cinematografelor la nivel national ingreuneaza circulatia productiilor de film. Filmele pentru copii ajung foarte greu sau deloc in localitatile mai mici. 

Caravana CinemaTour Kids a prilejuit, pentru multi dintre cei 3270 de spectatori, participarea la prima proiectie de film. 

Bucuria oferita de fiecare proiectie, entuziasmul si emotiile care au insotit fiecare poveste cinematografica sunt doar cateva aspecte care ar trebui sa constituie un impuls in alocarea de fonduri pentru productii proprii de film pentru copii. In ultimii 25 de ani nu s-a produs nici un film romanesc pentru copii. 

Pe 22 ianuarie 2016, la sediul Asociatiei ANA SI COPIII din Bucuresti, are loc ultima proiectie din cadrul acestei prime editii. 

Datorita sprijinului financiar oferit de Centrul National al Cinematografiei se poate organiza, incepand din luna aprilie, cea de-a doua editie a CinemaTour Kids.

Prezentarea filmelor introduse in caravana si imagini de la proiectiile organizate pe parcursul primei editii pot fi gasite pe www.cinematour.ro

CinemaTour Kids - o caravana initiate si implementata de Asociatia Enkidu.

Prima editie a CinemaTour Kids de desfasoarain cadrul Programului „Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european” si este finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei. 

Mai multe detalii pe www.cinematour.ro