Scurt metrajul regizat de Pavel Cuzuioc le are in rolurile principale pe Cristina Flutur si Maria Sagaidac.

Filmul Raisa a fost selectionat in Competitia Internationala a Festivalului International de Film de Scurt metraj de la Clermont-Ferrand, care se afla la cea de-a 38-a editie si va avea loc in perioada 5-13 februarie 2016.  

Raisa se afla printre cele 79 de filme selectate pentru Competitia Internationala din cele aproape 8000 de filme inscrise la festival. 

Scurt metrajul va avea 8 proiectii in cadrul evenimentului, dintre care doua sunt programate in sala Cocteau, cea mai mare sala a festivalului, cu o capacitate de 1400 locuri. Prima proiectie a filmului va fi pe 6 februarie, de la ora 17, la Capitole 1. 

Festivalul International de Film de Scurt metraj de la Clermont-Ferrand este cel mai mare eveniment de gen si al doilea festival din lume ca numar de spectatori (peste 100.000), dupa Festivalul de la Cannes. 

Incepand cu anul 2016, agentul international de vanzari al filmului este Premium Films (www.premium-films.com), companie specializata in achizitia si distributia de filme de lung si scurt metraj, reprezentata de Jean-Charles Mille

Printre titlurile din portofoliul Premium Films, se numara filme cu numeroase premii, printre care si castigatorul Palm D’Or din 2015, si o nominalizare la Premilor Oscar din acest an la sectiunea Best Live Action Short.

Despre Raisa

Din distributie fac parte Cristina Flutur (Dupa Dealuri) si Maria Sagaidac. Scenariul este semnat de Pavel Cuzuioc, iar Michael Schindegger este directorul de imagine. 

Moldova. Intr-o zi de iarna, Raisa calatoreste spre Chisinau, in speranta de a gasi ceva ce i-ar putea schimba viata.

Teaser RAISA:

Pagina oficiala de facebook a filmului: https://www.facebook.com/RAISA-film

Scurt metrajul de fictiune Raisa a fost avut Premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) si a fost distins in noiembrie cu Mentiunea Speciala a Juriului in cadrul Competitiei Internationale a Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. 

In decembre filmul a fost proiectat la cea de-a zecea editie a Making Waves, Festivalul de Film Romanesc din New York.