Cea de-a 69-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes si-a gasit Presedintele Juriului!

Editia din acest an a Festivalului va fi prezidata de regizorul, scenaristul si productorul australian George Miller (seria Mad Max). 

Impreuna cu ceilalti membrii ai juriului, el va decerna premiile Festivalului si mult ravnitul Palme d’or in incheierea festivalului, pe 22 mai 2016.

“Ce placere totala! Sa fi in mijlocul acestui festival cu o asa istorie, la dezvaluirea comorilor cinematografice de pe intreaga planeta. Sa petrec timpul alaturi de colegii din juriu si sa avem discutii despre pasiunea comuna. Sunt foarte onorat. Voi fi acolo negresit!” a declarat Miller despre experienta care il va astepta la Cannes 2016.

Anul trecut, Miller a prezentat la Cannes cel mai nou film al sau, blockbusterul Mad Max: Fury Road / Mad Max: Drumul furiei

Filmul a reprezentat nu numai o revenire a celebrului personaj al seriei Mad Max, dar si a regizorului George Miller care a demonstrat ca filmul nu tine cont de varsta, si daca ai o mica doza de "nebunie", poate iesi ceva magnific.

George Miller a adus pe marile ecrane din toata lumea povesti diferite si captivante, intr-o filmografie ce numara pana acum doar 9 lung metraje: Mad Max (1979), Mad Max 2: The Road Warrior (1981), Mad Max Beyond Thunderdome (1985), The Witches of Eastwick (1987), Lorenzo's Oil (1992), Babe: Pig in the City (1998), Happy Feet (2006), Happy Feet 2 (2011) si Mad Max: Fury Road (2015).

Festivalul International de Film de la Cannes 2016 va avea loc intre 11-22 mai 2016. Selectia filmelor urmeza a fi anuntata in lunile urmatoare. Tinem pumnii productiilor romanesti!