O noua adaptare a celebrului roman de Jules Verne se pregateste sa intre in productie.

Regizorul filmelor X-Men, Bryan Singer a declarat recent ca urmatorul lui proiect este adaptarea romanului scris de Jules Verne 20.000 Leagues Under the Sea / 20.000 leghe sub mari.

Iata ce declara regizorul anul trecut despre acest proiect: “Este a 50-a aniversare a mea si tocmai am terminat scenariul pentru viitorul meu film. O aventura pe care mi-am dorit sa o repovestesc inca din copilarie. Promit sa fie o aventura emotionanta si de neuitat pentru toate varstele! O aventura foarte draga inimii mele. Nu voi abandona insa universul X-Men. Sunt foarte incantat de X-Men: Apocalypse si ce va mai urma.”

Deadline anunta ca Singer a semnat contractul cu 20th Century Fox pentru a regiza acest film dupa un scenariu de Rick Sordelet si Dan Studney. Singer va produce filmul alaturi de Jason Taylor, prin compania lor Bad Hat Harry Productions.

Filmarile la 20.000 Leagues Under the Sea / 20.000 leghe sub mari ar urma sa inceapa in aceasta toamna.

20.000 de leghe sub mari este unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui Jules Verne, aparut intre 1869-1870. Opera a fost publicata initial sub forma serializata in revista Magasin d'Education et de Recreation intre 1869 si 1870, primul volum fiind publicat in octombrie 1869. 

Romanul prezinta povestea capitanului Nemo si a submarinului sau Nautilus care trec prin aventuri incredibile, intalnind creaturi marine extraordinare sub mari.

Singer va reveni in acest an pe marile ecrane cu productia 20th Century Fox X-Men: Apocalypse ce va ajunge in cinematografe pe 27 mai. 

In Romania filmul va fi distribuit de Odeon Cineplex.