Actorul american George Kennedy a murit duminica din cauze naturale, la 91 de ani.

Anuntul a fost facut pe Facebook de nepotul acestuia, Cory Schenkel.

George Kennedy, care a castigat un Premiu Oscar pentru rolul secundar din Luke mana rece / Cold Hand Luke in 1968 (film in care a jucat alaturi de Paul Newman) a fost un actor foarte versatil.

Aparitiile sale au fost extrem de diverse in filme de toate categoriile – de la comedie la drama si de la filme cu dezastre naturale la filme horror.

Filmografia lui George Kennedy include, printre altele: seria de 4 filme Airport, Creepshow 2, Brain Dead, The Dirty Dozen sau Charade. In total, peste 200 de filme si seriale fac parte din filmografia actorului.

In Romania cel mai probabil Kennedy este cunoscut datorita aparitiilor din serialul Dallas (unde l-a interpretat pe Carter McKay), dar si din aparitiile in cele 3 filme de succes ale seriei Un politist cu explozie intarziata: The Naked Gun: From the Files of Police Squad! (1988), The Naked Gun 2½: The Smell of Fear (1991) si Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (1994).

Printre western-urile cunoscute in care a jucat regretatul actor se numara: In Harm’s Way, The Sons of Katie Elder, The Flight of the Phoenix si The Dirty Dozen.

Rolul Carter McKay din serialul Dallas l-a jucat intre anii 1988-1991, dar a revenit si pentru cele doua lung metraje realizate dupa incheierea serialului: Dallas: J.R. Returns (1996) si Dallas: War of the Ewings (1998).

Cea mai recenta aparitie a sa este in drama din 2014 The Gambler / Jucatorul, cu Mark Wahlberg in rolul principal.

Actorul a scris si cateva carti: Murder on Location (publicata in 1983), si Murder on High (lansata in 1984). Autobiografia sa, Trust Me, a fost publicata in 2011.

Kennedy a fost casatorit de 4 ori: prima data cu Dorothy Gillooly in anii 1940, iar a doua (si a treia oara) cu Norma Wurman.

In urma lui raman a patra sotie, Joan McCarthy si cei doi copii din casnicia cu Wurman.