Pe 26 februarie s-a implinit un an de cand Cinepub s-a aventurat printre filmele romanesti! 

Cu ocazia aniversarii platformei, Cinepub (www.cinepub.ro) propune o premiera eveniment: Marfa si banii (http://cinepub.ro/site/marfa-si-banii/), filmul semnat de Cristi Puiu

Nu intamplator Marfa si banii marcheaza aniversarea Cinepub.

Lansarea filmului in anii 2000 a insemnat un moment important din istoria foarte recenta a filmului romanesc. 

Cinepub propune publicului cinefil un film despre care Mihai Chirilov a scris: “a scos cinematografia romaneasca din gaura neagra in care s-a bagat de buna voie si-a aruncat-o pe piata festivaliera internationala”, (Re:Publik 2005, preluare de pe Aarc.ro). 

Marfa si banii spune povestea unui tanar din Constanta care detine propria afacere (vinde la geamul apartamentului) si isi doreste sa se extinda si sa-si cumpere un chiosc, dar nu are deocamdata mijloace. 

Un grangur local ii ofera o suma importanta de bani pentru un transport in aparenta simplu: o geanta care trebuie dusa la Bucuresti, la o adresa precisa. 

Se pare insa ca geanta contine anumite lucruri care ii intereseaza si pe altii. Convins la inceput ca si-a vandut doar serviciile, tanarul intelege, cand este prea tarziu, ca si-a vandut de fapt constiinta.

Marfa si banii (http://cinepub.ro/site/marfa-si-banii/) poate fi vizionat deja pe Cinepub (www.cinepub.ro). 

Informatii despre toate filmele din portofoliul Cinepub se gasesc pe site-ul oficial (www.cinepub.ro).

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema romanesc online, distribuit gratuit si cu acordul legal al producatorilor si cineastilor independenti, cu premiere in fiecare joi seara, de fictiune, documentar sau animatie, scurt sau lung metraj.