Iubitorii de film din Buzau si din tara sunt asteptati sa se bucure de peste 30 de filme europene din regiune

, dar si de cateva surprize cinematografice din Romania si sa participe la evenimente organizate special pentru ei. 

BUZZ CEE este un festival international de film dedicat regiunii Europa Centrala si de Sud-Est, inclusiv Grecia si Turcia. 

Festivalul isi propune sa promoveze productii de calitate din tarile din regiune si sa aduca la Buzau filme care ajung rareori pe marile ecrane din Romania, oferind publicului posibilitatea sa intre in contact cu cinematografia central si sud-est europeana. 

„Facem BUZZ-CEE pentru ca ne plac filmele si pentru ca ne place partea asta de lume,careia ii apartinem si pe care o dorim din ce in ce mai atractiva. 

De cativa ani buni, Romania este bine definita pe harta cinematografica a lumii,un bun motiv pentru care noi vrem sa punem Buzaul pe harta cinematografica a Romaniei si a Europei Centrale si de Sud-Est.Eu, unul, abia astept sa vad salile pline in acest oras primitor si cu oameni entuziasti”, declara Florin Barbu, critic de film si selectioner BUZZ CEE.

La prima editie, BUZZ CEE invita producatorii si realizatorii de film din Romania si din regiune sa isi inscrie proiectele in trei sectiuni competitionale: lung-metraj, scurt-metraj si documentar. Filmele castigatoare vor fi premiate cu trofeele Long BUZZ, Short BUZZ si Real BUZZ. 

Inscrierea proiectelor se poate face online, pe www.buzzcee.ro sau prin intermediul portalului Film Freeway, pana la 1 aprilie 2016, ora 17.00 (ora Romaniei). 

Selectia filmelor care vor intra in competitie este realizata de criticii de film Florin Barbu si Cristi Marculescu.

Proiectele castigatoare vor fi alese de jurii alcatuite din profesionisti ai industriei cinematografice din Romania si din tarile regiunii, iar publicul va fi invitat sa isi voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ. 

Festivalul va fi prezentat de actorii Andreea Vasile si Dan Bordeianu

Proiectiile vor avea loc timp de cinci zile in trei locatii centrale din orasul Buzau: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian si Sala Consiliului Judetean Buzau. 

Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi libera.

Liceenii din Buzau care doresc sa ia parte la realizarea evenimentului pot sa devina voluntari BUZZ CEE

Tot ce trebuie sa faca este sa trimita un e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. in care sa se prezinte pe scurt si sa mentioneze de ce ar vrea sa faca parte din echipa BUZZ CEE

„Ne bucura faptul ca prima editie a Festivalul International de Film Buzz CEE se va desfasura la Buzau si dorim ca acest eveniment sa plaseze atat municipiul, cat si intregul judet, pe harta cinefililor. 

Consiliul Judetean, alaturi de Teatrul George Ciprian, sprijina organizarea acestui eveniment care va atrage iubitorii de film. In acelasi timp, este un prilej foarte bun sa aratam tuturor oaspetilor, si nu numai, ca judetul Buzau merita vizitat pentru ca avem locuri unice in Europa, de o frumusete aparte”, a declarat Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

„Este o mare bucurie pentru intreaga comunitate locala ca se poate organiza un festival de film de o asemenea anvergura, cu invitati de marca, nume mari ale cinematografiei romanesti si din spatiul sud-est-european. 

Intotdeauna am considerat ca nu trebuie uitat faptul ca la baza civilizatiei si educatiei noastre, a omenirii,  sta cultura prin diversele ei forme. De data aceasta, in centrul antentiei noastre va fi filmul, mai bine spus filmul de calitate ridicat la rang de arta.

 Ne dorim ca aceast festival sa fie de bun augur, sa fie deschizator de drumuri, iar publicul buzoian si nu numai, sa fie recompensat cu proiectii cinematografice de exceptie” , a declarat si Adrian Neagu, director general TVSat 2002.

BUZZ CEE, Festivalul International de Film Buzau, este organizat de Asociatia CulturALL, in parteneriat cu Consiliul Judetean Buzau, Primaria Buzau si Consiliul Local Buzau si sustinut de TVSat 2002, Teatrul George Ciprian Buzau si Cinelab Romania. 

CulturaALL este o asociatie dedicata culturii romanesti si europene si promovarii acesteia, prin intermediul organizarii de evenimente dedicate publicului larg, cu scopul de a dezvolta relatiile inter-culturale intre Romania si tarile din Europa.