Indiana Jones va reveni pe marile ecrane pe 19 iulie 2019 cu o noua aventura din celebra franciza.

Steven Spielberg, regizorul precedentelor patru filme, va reveni si pentru al cincilea film in care Harrison Ford isi va relua indragitul rol. 

Kathleen Kennedy si Frank Marshall vor produce filmul.

“Indiana Jones este unul dintre cei mai mari eroi din istoria cinematografiei, si de-abia asteptam sa-l readucem pe ecrane in 2019,” a declarat Alan Horn, Director al The Walt Disney Studios. 

“Rar ai o asa perfecta combinatie de regizor, producatori, actor si rol, si suntem foarte incantati sa pornim in aceasta aventura alaturi de Harrison si Steven.”

Indragitul arheolog si explorator Indiana Jones a debutat pe marile ecrane in 1981 cu Raiders of the Lost Ark. In urma succesului primului film, au urmat: Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), Indiana Jones and the Last Crusade (1989), si Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). 

Cele patru filme au avut incasari totale la box-office-ul international de aproape 2 miliarde de dolari.

Data lansarii (19 iulie 2019) va aduce filmul in aceeasi perioada de lansare cu productia Marvel Inhumans, care va fi lansata pe 12 iulie 2019. Dar cum ambele filme sunt distribuite de Walt Disney Pictures este foarte posibil ca datele de premiera sa se modifice pana atunci.