Margot Robbie, starul din The Wolf of Wall Street si Focus o va interpreta pe celebra patinatoare cazuta in dizgratie, Tonya Harding.

Intitulat I, Tonya, scenariul a fost scris de Steven Rogers, autorul scenariilor de la Kate & Leopold si Love the Coopers

Deadline precizeaza ca scenariul lui Rogers este bazat pe o serie de interviuri realizate de el cu adevarata Tonya Harding (foto dreapta) si sotul acesteia, Jeff Gillooly - partenerul ei in nefericitul eveniment din 1994.

Filmul despre Tonya Harding va arunca o privire asupra evenimentelor din 1994 cand celebra patinatoare a planuit un atac asupra colegei ei, patinatoarea Nancy Kerrigan

Kerrigan a fost atacata de un individ dupa ce aceasta isi terminase orele de antrenament in Detroit. Desi intentia atacatorului a fost sa-i rupa piciorul lui Kerrigan, aceasta a fost doar lovita destul de grav. In ciuda loviturii, Kerrigan a participat la Jocurile Olimpice din 1994 unde a castigat Medalia de argint. 

In urma incidentului, Harding a fost judecata pentru acest atac impreuna cu Gillooly si alte cateva persoane implicate in eveniment.

Margot Robbie se pare ca isi alege destul de bine rolurile. Ea a aparut de curand in Focus alaturi de Will Smith, in Z for Zachariah, alaturi de Chris Pine si Chiwetel Ejiofor si a avut un cameo in pelicula lui Adam McKay The Big Short. 

In prezent a aparut alaturi de Tina Fey in Whiskey Tango Foxtrot si va putea fi vazuta in doua blockbustere: Suicide Squad si The Legend of Tarzan.

Deocamdata proiectul I, Tonya nu are un regizor si este in perioada gasirii finantarii.

Robbie va produce filmul prin compania sa LuckyChap Entertainment.