Actorul si comicul Garry Shandling a decedat ieri la varsta de 66 ani, anunta publicatia TMZ.

Garry Shandling si-a inceput cariera la Hollywood lucrand ca scenarist la sitcomurile Sanford and Son si Welcome Back, Kotter

In 1981, Shandling a avut primul numar de standup la The Tonight Show with Johnny Carson, debutul fiind de bun augur. 

Showtime a difuzat show-ul Garry Shandling: Alone in Vegas, in 1984, succesul acestuia ducand la difuzarea primului serial al lui Shandling intitulat It’s Garry Shandling’s Show. Serialul a avut 4 sezoane si a totalizat 72 de episoade. 

La scurt timp dupa terminarea serialului, Garry Shandling a dezvoltat un alt serial care va deveni clasic. The Larry Sander Show, in care Shandling era gazda unei emisiuni asemanatoare celebrei Tonight Show a debutat la HBO in 1992 si a rulat timp de 89 de episoade de-a lungul a sase sezoane.

Garry Shandling a aparut si in numeroase filme de lung metraj precum Love Affair si Mixed Nuts. 

Shandling a scris si a jucat in 2000 in comedia SF regizata de Mike Nichol What Planet Are You From?, iar in 2010, l-a interpretat pe senatorul Stern din Iron Man 2 regizat de Jon Favreau. Shandling si-a reluat rolul senatorului in Captain America: The Winter Soldier, regizat de Anthony si Joe Russo.

Printre aparitiile notabile de la TV ale lui Shandling se numara si episodul Hollywood AD din celebrul serial The X-Files. Scris si regizat de David Duchovny, un apropiat al lui Shandling, episodul i-a avut in centru pe Garry Shandling care il interpreta pe Fox Mulder intr-o ecranizare de la Hollywood a unui film bazat pe serialul X-Files. In episod a mai aparut si sotia din viata reala a lui Duchovny, Tea Leoni in rolul agentei Dana Scully.

Garry Shandling a aparut recent intr-un episod al serialului lui Jerry Seinfeld Comedians in Cars Getting Coffee. Puteti vedea episodul (intitulat It’s Great That Garry Shandling Is Still Alive) dand click aici.