Producatoarea filmului Ilegitim, Anamaria Antoci, a fost selectata in programul Producers on the Move, ce se va desfasura in perioada 14-17 Mai la Festivalul International de Film de la Cannes (11-22 Mai 2016).

Programul, aflat la cea de-a 17-a editie, are drept scop perfectionarea profesionala a producatorilor; in total anul acesta fiind selectati 20 de specialisti din industria cinematografica europeana.

Romania va fi reprezentata de producatorul Anamaria Antoci, cea care la inceputul anului a fost in selectia Berlinale Forum cu cel de-al patrulea lung metraj semnat de Adrian Sitaru, Ilegitim.

Anamaria Antoci este prezenta in acest progam alaturi de producatori din tari precum Franta, Norvegia, Bosnia si Hertegovina, Italia, Finlanda, Elvetia.

Printre participarile Romaniei in cadrul Producers on the Move amintim de Anca Puiu (2013), Monica Lazurean-Gorgan (2012), Ada Solomon (2011), Dan Burlac (2010).

In cadrul programului, participantii au ocazia de a-si prezenta proiectele aflate in derulare in fata celor mai importanti specialisti din industria cinematografica si de a fi promovati in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes.

Cu un background profesional solid in managementul de proiecte culturale, Anamaria Antoci a debutat in productia de film in 2012 cand s-a alaturat companiei 4 Proof Film. 

In 2014 a produs primul ei lung metraj, Ilegitim (regia Adrian Sitaru). 

Recent a finalizat un nou lung metraj semnat de Adrian Sitaru, Fixeur si in aceasta perioada a intrat in productie cu primul ei proiect de film documentar, Planeta Petrila in regia lui Andrei Dascalescu.