13 zile, 17 oameni si 4000 de euro. De atat a fost nevoie pentru realizarea filmului Tudo, un thriller independent filmat in Marginimea Sibiului.

Tudo este poveste lui Tudor (Mihai Smarandache), un medic rezident promitator dar caruia ii lipseste increderea in sine si in capacitatile lui de chirurg. Tanarul pleaca in secret in munti pentru a da de urma unei fete (Aylin Cadir) despre care banuieste ca este ranita, de care stie de la un pacient decedat. 

Spera ca va fi in stare sa o opereze si sa-i salveze viata, demonstrandu-si in felul acesta ca este demn de o cariera in chirurgie.

In expeditia sa, Tudor trebuie sa suporte acuzatiile si nemultumirile meschine ale iubitei, Ilona (Oana Carmaciu), care il gaseste in padure si insista sa ramana cu el, desi este rugata sa plece. Cei doi incep sa aiba parte de intalniri stranii si evenimente neprevazute.

“Cand ne-am propus sa facem Tudo, toti cei din jur ne-au spus ca suntem nebuni. Ca o asa desfasurare de forte are nevoie de un buget pe masura. Scenariul implica locatii, transporturi, echipament, echipa extinsa si multa munca. 

Am gasit o mana de oameni care au crezut in noi, un loc minunat in Marginimea Sibiului, in Crint si am vrut sa demonstram ca se poate si altfel. Si am reusit. 

Am fost 17 oameni, cu tot cu actori, care am facut de toate. Acum, cand filmul urmeaza sa ajunga in fata publicului, nu ne ramane decat sa asteptam emotionati reactiile. Si ne bucuram ca nu arata a un film ieftin sau de guerrilla”, spune regizorul Iura Luncasu, aflat la prima lui experienta in calitate de regizor independent si co-producator. 

Alaturi de el in toata aceasta aventura a fost Andrei Baltaretu, in dubla calitate: aceea de director de imagine si producator.

Muzica filmului este semnata de Victor Panfilov si Adrian Despot, montajul – Roxana Maraloiu-Tanase, efecte vizuale: Lorand Toth Vlad Ioachimescu, scenografie si costume: Cristi Marin, machiaj: Bianca Simion, scenariul: Iura Luncasu si Salex Iatma.

Din distributia filmului fac parte: Mihai Smarandache, Aylin Cadir, Oana Carmaciu, Alec Secareanu, Pavel Ulici, Bogdan Dumitrescu, Salex Iatma.

Tudo va ajunge pe ecranele din Romania pe 13 mai si este distribuit de Movie Production.

Trailerul filmului: