Pentru a sarbatori lansarea productiei Columbia Pictures si Rovio Animation, comedia animata 3D, The Angry Birds Movie, Sony Pictures a gazduit sambata, pe 7 mai, 41 evenimente de premiera “Red’s Carpet” in 33 de tari din lume. 

Tari mari cum ar fi SUA, Marea Britanie, Spania, Africa de Sud sau Australia, destinatii indepartate cum ar fi Muntenegru sau Nigeria si multe altele si-au adus contributia proprie in timp ce covorul rosu s-a intins in intreaga lume. 

In timp ce actorii  din rolurile titulare ale filmului - Jason Sudeikis, Josh Gad, Maya Rudolph si Bill Hader, alaturi de starul musical Blake Shelton, au petrecut la Premiera oficiala, care a avut loc la Los Angeles, California, vedete ale fiecarei tari au participat la evenimentul de lansare a filmului din tarile lor.  

Lista completa a tarilor care au organizat evenimentul “Ziua lui Red pe Covorul Rosu” include state ca Argentina, Australia, Austria, Belgia, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Croatia, Ecuador, Estonia, Ungaria, Irlanda, Israel, Luxemburg, Mexic, Muntenegru, Olanda, Nigeria, Norvegia, Peru, Filipine, Romania, Serbia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Turcia, Emiratele Arabe, UK, SUA, Uruguai si Venezuela.  

“Suntem fericiti sa intindem covorul rosu in aceeasi zi, pe intreg globul. Filmul a fost tradus in 42 de limbi si dublat de starurile cele mai indragite ale comediei din fiecare tara, astfel incat spectatorii de toate varstele din toate tarile vor putea sa savureze filmul. Nu conteaza unde traiti, veti putea intra in spiritul sarbatorii prin intermediul frumoaselor evenimente care se vor desfasura in plan local,” a afirmat John Cohen, producatorul The Angry Birds Movie.

Maine, marti, pe 10 mai, multi dintre actorii care au dat glas personajelor din film vor participa la sedinta foto plina de culoare, care va deschide Festivalul de film de la  Cannes.  

Se vor afla acolo actorul Josh Gad (Chuck, din primul sau film animat dupa Frozen) ca si Omar Sy (The Intouchables, Inferno, vocea lui Red din versiunea franceza), personalitatea internationala de televiziune Raya Abirached (care ii da voce Matildei in versiunea pentru Orientul Mijlociu), popularul actor de comedie Maccio Capatonda (care-i da glas lui Red in Italia), actorul de comedie Timur Rodriguez (care-l insufleteste pe Chuck in Rusia) si producatorul John Cohen.

Despre The Angry Birds Movie

In comedia animata 3D, The Angry Birds Movie, vom afla in sfarsit de ce sunt asa de furioase pasarile.

Actiunea filmului ne poarta intr-o insula populata aproape in intregime de pasari care nu pot sa zboare, dar care sunt fericite.  

In acest paradis, Red (Jason Sudeikis), o pasare cam nervoasa, vesnic grabitul Chuck (Josh Gad) si instabilul Bomb (Danny McBride) au fost intotdeauna niste outsideri. Dar atunci cand insula este invadata de misteriosii porcusori verzi, tocmai acesti ciudati sunt cei care vor descoperi intentiile perfide ale invadatorilor. 

Pe genericul amuzantului film se afla vocile unor staruri cum ar fi: Maya Rudolph, Kate McKinnon, Sean Penn, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Bill Hader si Peter Dinklage, Ike Barinholtz, Tituss Burgess, Hannibal Buress, Jillian Bell, starurile din echipa Smosh, de pe YouTube (Ian Hecox si Anthony Padilla), Billy Eichner, Danielle Brooks, starul latino Romeo Santos, sau superstarul de muzica country, Blake Shelton, care este co-autorul si interpretul cantecului “Friends."  

Filmul prezinta si alte piese muzicale originale, cum ar fi cele compuse de Demi Lovato, Charli XCX, Matoma, sau Steve Aoki

Productia Columbia Pictures/Rovio Animation este regizata de Fergal Reilly si Clay Kaytis

Angry Birds: Filmul - 3D are premiera in Romania pe 13 mai, cu o sapramana inaintea premierei din SUA. Filmul poate fi vizionat in variantele: 3D Subtitrat si 3D Dublat, distribuit de InterComFilm.

Mai multe imagini de la premiera din Romania puteti gasi pe Pagina de Facebook InterCom.