Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv sustine prezenta filmului docu-fiction Hotel Dallas regizat de Livia Ungur si Sherng-Lee Huang in competitia Festivalului International de Film Documentar DOCAVIV, editia a 18-a, la sectiunea Depth of Field.

Hotel Dallas spune povestea Romaniei anilor '80, cand singurul show de televiziune american difuzat la TV era serialul Dallas, ce oferea o viziune asupra bogatiei si stralucirii capitalistilor bogati. 

Printre fanii serialului se numara Ilie si fiica sa Livia. El este un infractor marunt, aspirant la statutul de capitalist, iar ea, la actorul Patrick Duffy, care juca unul dintre rolurile principale. 

Dupa caderea comunismului, Ilie construieste hotelul Dallas, o copie in marime naturala a vilei din serial, iar Livia emigreaza in America. 

Ea devine regizoare si realizeaza un serial in care Duffy moare si se trezeste in hotelul Dallas. Viata si arta se intrepatrund, in vreme ce Livia il duce pe eroul sau intr-o calatorie care balanseaza intre fantezie si amintire, in cautarea unui loc pe care sa-l numeasca "acasa".

Regia este semnata de Livia Ungur si Sherng-Lee Huang, iar din distributie fac parte: Livia Ungur, Nicu Ungureanu, Patrick Duffy si Sherng-Lee Huang.

Livia Ungur si Sherng-Lee Huang (http://www.ungur-huang.com/index.html) sunt un cuplu de artisti din Brooklyn, New York, care lucreaza, de obicei, cu arta video, dar realizeaza si sculpturi, instalatii sau performance. Livia s-a nascut in Romania si s-a mutat in SUA pentru a studia arta, iar Sherng-Lee este din Tennessee.

DOCAVIV este unul dintre cele mai importante festivaluri internationale de film documentar. Anual, festivalul selectioneaza aproximativ 100 de filme documentare semnificative pentru evolutia acestui gen cinematografic. 

Hotel Dallas (2016, 74 minute, co-productie Romania-SUA, subtitrare in limbile engleza si ebraica) va putea fi vazut dupa cum urmeaza:

Vineri, 20.05.2016, ora 20:15, Cinemateca din Tel Aviv 

Duminica, 22.05.2016, ora 14:15, Cinemateca din Tel Aviv

Detalii suplimentare, programul intregului festival si bilete: http://www.docaviv.co.il/2016/ .

Detalii: http://hoteldallas.squarespace.com/