Pe 3 iunie 2016, la libraria Carturesti Fandom, Lex Comics a lansat albumul de benzi desenate romanesti Urmatorul Cadru – Ping Pong Comics!

Intr-o atmosfera distinsa si plina de zambete, cei 10 autori, Toma Alexandru, Alexandru Ciubotariu, Vlad Forsea, Robert Obert, Andrei Moldovan, Xenia Pamfil, Ionut Popescu, Valentin Sava, Alexandru Talamba si Octav Ungureanu au discutat cu fanii si vizatorii evenimentului si le-au lasat ca mintire autografe si desene amuzante.

Initial albumul-experiment a debutat in cadrul East European Comic Con 2016, unde si mai multi fani au putut sa rasfoiasca albumul, sa participe la panel-ul dedicat si sa primeasca, de asemenea, iscalituri comice din partea autorilor.

In cele 72 de pagini de actiune, umor si surprize la tot pasul autorii nu au avut un scenariu stabilit inainte si nici vreo directie impusa, fiecare dintre ei desenand un cadru, urmatorul autor fiind obligat sa continue actiunea si sa finalizeze cadrul in mai putin de 24 de ore. Astfel s-au strans 10 abordari si stiluri diferite intr-un album de exceptie.

“Surpriza pandea practic la fiecare cadru fara sa ai nici cea mai mica idee in ce directie se va indrepta povestea (lucru valabil si pentru autorii implicati in proiect), si speram sa fie o experienta similara si pentru cititori. Totul dublat de un mozaic de stiluri si de tehnici si de desen.” este mentionat in prefata albumului.

Albumul incepe cu o oaie caraghioasa si tovarasul sau Mioritu, care dau drumul “dubioasei povesti” de pe Planeta XS-65. Actiunea debuteaza intens cu o lupta cu “ultimul monstru ramas”, infrangerea sa ducand la disparitia planetei, iar pe parcurs descoperim noi intrigi si personaje noi precum printesa Bucylaia, Captain Cashtor si Julc (feat Sailor Moon). Toti se afla in goana pentru a obtine o Ghioaga si asta se poate doar cu ajutorul... unei maini cu puteri – aparent cel mai important obiect al povestii. 

Gauri negre, extraterestrii, personaje istorice, lupte sangeroase, rasturnari de situatie, nave spatiale si mult mult umor negru – cam asa ar merge descris in mare cel mai nebunesc album de banda desenata care se incheie cu “sfarsit?”.

La incheierea albumului aflam cateva cuvinte despre cei 10 autori; pagini urmate de un “extra-material de Vlad, Obert, Octav si Ciubi” unde umorul negru merge la extrem.

Albumul in puteti gasi in librariile Carturesti, Librarium, Inmedio sau poate fi comandat direct de pe site-ul, LexShop.ro.

Iata cateva imagini de la lansarea albumului: