Sambata, 13 august, a avut loc Gala de Inchidere a celei de-a 13-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, in cadrul careia publicul a hotarat castigatorii:

La sectiunea de scurt metraj s-au decernat urmatoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurt metraj strain filmului Eden Hostel, regia Gonzaga Manso (Spania), decernat in prezenta regizorului. 

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurt metraj romanesc filmului O noapte in Tokoriki, regia Roxana Stroe. 

Premiul Ovidiu Bose Pastina, oferit de Fundatia Anonimul, pentru filmul Hopptornet / Ten Meter Tower, regia Axel Danielson si Maximilien van Aertryck (Suedia). 

In cadrul sectiunii de lung metraj, Trofeul ANONIMUL 2016 s-a acordat filmului The Land Of The Enlightened, in regia lui Pieter-Jan De Pue (Belgia). Trofeul a fost decernat in prezenta asistentului de regie Gregoire Verbeke (foto sus - mijloc). 

ANONIMUL 13 s-a desfasurat in perioada 8- 14 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Editia a 13-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL a fost organizata de Fundatia Anonimul si Asociatia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Consiliului Judetean Tulcea si Autoritatii Nationale pentru Turism.