In perioada 3-18 septembrie 2016 Academia de Film CINEIMPACT ofera in Romania un program international de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ si inovarii in domeniile fictiunii, non-fictiunii, antropologiei vizuale si activismului social. 

Cele mai bune proiecte de film ale celor 2 sectiuni vor fi sustinute cu premii in valoare de 4.000 de Euro.

Participantii vor fi ghidati in aceasta explorare cine-productiva de 3 Tutori (Ger Duizjings – antropolog si realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London; Vintila Mihailescu – antropolog si membru in juriul unor festivaluri de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Scoala Doctorala, Coordonator Catedra de Sociologie; Ionut Piturescu – regizor, producator si antropolog, castigator al premiului Quinzaines des Realisateurs / Directors Fortnight si invitat al Festivalului de Film de la Cannes 2010, 2015, 2016, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuala, Coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare si Productie de Film). 

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, productie si post-productie, participantii vor fi inspirati de master-class-urile unor experti invitati. 

Echipele de filmare vor fi sustinute de catre asistenti de productie cu expertiza in zona investigata. Toti cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniti in construirea unor strategii optime de distributie pentru proiectele lor de film. 

“Tipar sau nu / Pattern or not”, unul dintre cele 6 filme produse in editia precedenta a Academiei de Film, creat de echipa internationala formata din Dorottya Balczó (regizor si director de imagine) si Andra Nedelcu (regizor si artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes in una dintre sectiunile dedicate filmelor de scurt metraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Candidatii eligibili trebuie sa aiba experienta in una sau mai multe dintre urmatoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuala, video-art, activism vizual. 

Inscrierile se pot face pana pe 22 August, pe site-ul ww.cineimpact.org. 

Aplicatiile trimise in avans vor fi premiate in cazul in care sunt selectate (detalii pe site). 

Perioada de Desfasurare: 3-18 Septembrie 2016

Early Deadline: 18 August / Regular Deadline: 20 August / Late Deadline: 22 August

Informatii suplimentare: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Detalii si Inscriere: CINEIMPACT ALLIANCE