Luni, 24 octombrie, a fost lansat online cel mai nou scurt metraj BMW Films, The Escape, care face parte din celebra serie The Hire, cu Clive Owen in rolul misteriosului sofer angajat pentru a indeplini diferite misiuni.

Alaturi de acesta, din distributie fac parte si Dakota Fanning (War of the Worlds, I Am Sam), Jon Bernthal (The Punisher, Daredevil) si actrita nominalizata la Oscar, Vera Farmiga (The Departed, Up in the Air, Closer to the Moon). 

Scurt metrajul este regizat de Neill Blomkamp (District 9, Elysium), iar in Romania a fost prezentat in avanpremiera europeana in cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Seria BMW Films are o legatura speciala cu Festivalul de Film de la Cannes, unde in  2001 si 2003, au avut loc proiectii ale scurt metrajelor din seria The Hire. 

Prin The Escape, Blomkamp se alatura unei liste prestigioase de regizori ai productiilor BMW Films originale, de la castigatorii unor premii Oscar, Alejandro G. Inarritu si Ang Lee, si continuand cu Joe Carnahan, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, John Woo si regretatii John Frankenheimer si Tony Scott

De asemenea, scurt metrajele seriei The Hire au beneficiat si de o distributie de exceptie: Gary Oldman, Stellan Skarsgard, Forest Whitaker, Mickey Rourke, James Brown, Don Cheadle, Madonna, Adriana Lima, Danny Trejo, Kathryn Morris, Marilyn Manson, Ray Liotta, Robert Patrick si Dennis Haysbert.

The Escape face parte din cel de-al treilea sezon al celebrei serii BMW Films care a inspirat Festivalul International de Publicitate de la Cannes si care in 2003 a creat Titanium Lion pentru a onora ideile creative care duc intr-o noua directie pentru industrie si redefinesc peisajul creativ. 

In 2003, seriile The Hire au fost introduse in colectia permanenta a Muzeului de Arta Moderna New York (MOMA).

Filmul poate fi vizionat aici: http://bmwfilms.com/