Salutari, numele meu este Gato, am 8 ani si incepand de astazi sunt noul PR al festivalului Short to the Point.

Stiu, pare ciudat. Dar cred ca dupa 8 ani sunt cel mai in masura sa vorbesc despre acest festival. De cand m-am nascut am fost angajat la „Short to the Point”. Pe vremea aia i se zicea „Spune pe Scurt”. Am umblat prin toata lumea in toti anii astia. Sunt aproape celebru.

Lucram ca logo la inceput. Ca si acum de altfel. Doar ca acum sunt mai mult decat un logo. Sunt imaginea festivalului. Apar pe afise, lauri, calupuri de filme ba chiar si in animatii video. Mai mult, la editia anuala, echipa organizatorica mi-a oferit un frumos cadou: mi-au ridicat o statuie. Sunt onorat!

Ok, dar hai ca ocazii o sa tot am sa povestesc despre mine. Festivalul Short to the Point este un eveniment lunar, deci voi reveni mai repede decat te astepti.

Ziceam de statuie. Da, este vorba despre trofeul Short to the Point, acordat pentru cele mai bune filme din ultimul an. Se inscriu in acest concurs, filmele castigatoare in fiecare luna, incepand cu iulie 2016, pana in iunie 2017. Sunt 13 categorii de premii: Best Film, Best Director, Best Cinematography, Best Screenplay, Best Editing, Best Narrative Short, Best Student Short, Best Young Director, Best Documentary Short, Best Animation Short, Best Experimental Short, Best Amateur Short, Special Jury Award.

Dupa un calcul simplu matematic, iti poti da seama ca sunt 12 filme care participa la fiecare categorie, pentru ca bineinteles, din iunie 2016 pana in iulie 2017 sunt 12 luni.

Bine, iti poti da seama chiar din titlul evenimentului, Annual Awards Gala... Deci 12x13=156 de filme care intra in competitie pentru premiile anuale. Sunt aproximativ 40 de tari participante, sute de filmmakeri implicati in realizarea scurt metrajelor si mii de minute de film.

Din cauza ca nu avem la dispozitie mii de minute pentru proiectii, incercam sa multumim publicul cu cele 12 filme care vor concura pentru cel mai bun film. Asadar lista cu filmele care vor fi proiectate pe 10 Noiembrie de la ora 18:00 in cadrul galei o gasesti mai jos, in program.

Ok, ti-am explicat cum e cu filmele, acum hai sa-ti zic care e programul evenimentului.

10 Noiembrie 2017 (Rin Grand Hotel)

16:00 – Conferinta de presa

18:00 – Proiectii de scurt metraj - Best Films (iulie 2016-iunie 2017)

11 Noiembrie 2017 (Rin Grand Hotel)

16:00 - Get Together at the Rin Grand Hotel Bucharest

18:00 - Short to the Point Annual Awards Gala 21:00 - Cocktail & After Party

La finalul lunii noiembrie, cele 12 filme din categoria Best Films vor fi proiectate in 30 de orase din tara. Locatiile le poti gasi aici: http://spunepescurt.ro/venues.

Desi am vazut toate filmele inscrise in festival si as fi putut sa acord singur premiile, trebuie sa iti spun ca sunt onorat sa prezint membrii juriului festivalului.

Irina Margareta Nistor [RO], Laura Goldberger [US], Adrian Berinde [RO], Rudolf Moca [RO], Ruxandra Ghițescu [RO], Alin Ludu Dumbrava [RO], Theo Marton [RO], Rina Grishina [RU], Vlad Gliga [RO], Emanuel Lăzărescu [RO], Pavel Kita [PL], Norbert Kovács [RO], Bogdan Orcula [RO]. O descriere a acestora o poti gasi aici: http://spunepescurt.ro/the-jury.

Organizatorii festivalului sunt Asociatia Green Art Tour si Gat Films Transilvania. Short to the Point se bucura de sprijinul partenerilor: Ministerul Tineretului si Sportului, Proiectul Campionii Romaniei, Rin Grand Hotel Bucuresti, Chromatique, Cosi si BBimage.

Ilustratiile posterului sunt realizate de Raluca.Mitarca –  https://www.instagram.com/starwink.

Pentru mai multe informații legate de festival si evenimente, poti intra pe urmatoarele linkuri (poti sa ne dai chiar un like :D):

http://spunepescurt.ro

https://www.facebook.com/shorttothepointfilmfest

https://twitter.com/shorttothepoint

https://www.instagram.com/monthlyshortfilmfest