Din acest week-end putem vedea in cinematografe Insidious: Ultima cheie / Insidious: The Last Key - al patrulea film al acestei serii.

Primele 2 filme au pus accentul pe familia Lambert, pe cand urmatoarele 2 filme din serie: capitolul 3 si acest film sunt prequeluri la cele 2 filme originale si se bazeaza pe parapsihologul Elise Rainer. De scenariul acestui al patrulea film al seriei s-a ocupat Leigh Whannell dar a cedat regia lui Adam Robitel. Leigh Whannell  a preferat sa se ocupe doar de scenariu si sa ii dea viata din nou personajului Specs.

In Capitolul 3 Elise face cunostinta cu para-psihologii Tucker si Specs. Acest film continua actiunea inceputa in Capitolul 3. Ceea ce mi-a placut si a fost diferit de celelalte filme din serie e ca acest film e si un sequel la Capitolul 3 dar si un prequel.

Acest film incepe cu locul in care Elise Rainer si-a petrecut tineretea. De mic copil ea a avut aceasta abilitate de a vedea fantome si tot ce e rau. A crescut in New Mexico alaturi de fratele sau Christian. Din pacate tatalui ei nu ii placeau aceste abilitati si o pedepsea. Fiind in subsolul casei deschide o usa si da drumul unui spirit demonic care ii ucide mama. Actiunea se muta in prezent, unde Elise primeste un telefon de la proprietarul fostei ei case.

Astfel parapsihologul Dr. Elise Rainier (Lin Shaye) se va confrunta cu cel mai infricosator cosmar, in fosta sa casa. Specs (Leigh Whannell) si Tucker (Angus Sampson) i se alatura in aceasta incercare de a scapa de spiritele malefice care ii bantuie casa.

Bineinteles se va aventura pe taramul de „Dincolo” si se va reintalnii cu fratele sau (Bruce Davison) cu care nu a mai vorbit de la 16 ani. Va avea ocazia sa-si cunoasca si nepoatele: Imogen (Caitlin Gerard) si Mellisa (Spencer Locke). Intebarea e: Oare va reusi sa puna capat acestui cosmar?

Daca ati vazut primele filme ale seriei cu siguranta stiti la ce sa va asteptati. E un film horror... asa ca... va veti speria cu siguranta! Sper doar sa nu ramaneti traumatizati. Nu stiu cum e in cinematograful din orasul vostru, dar la Resita de fiecare data dupa o sperietura groaznica, cinefilii incep sa rada pe seama celor care s-au speriat.

La un film de groaza conteaza foarte mult coloana sonora. In afara de imagini, sunetul ne face sa ne speriem. Regizorul Adam Robitel imbina perfect cele doua lucruri importante, asa ca va veti speria cu siguranta.

Ce ne place la un film de groaza? Subiectele legate de supranatural, adrenalina si bineinteles sperieturile. Ce nu ne place? E un gen previzibil. Dar sa fim seriosi... Cine merge la cinema pentru scenariu? Cinefilii merg la un film de groaza pentru a fi speriati, ceea ce va si face acest film. Va va speria de moarte. Sper ca cei care au probleme cu inima sa nu mearga sa-l vizioneze.

Cu siguranta v-ati intrebat: De ce actiunea din filmele horror are loc pe intuneric? Raspunsul e simplu. Pe lumina nu v-ati speria, dar pe intuneric daca avem o coloana sonora care sa ne tina in suspans cu siguranta veti sari de pe scaun. Daca nu sunteti siguri ca va veti speria, eu va invit sa urmariti trailer-ul. Daca tresariti la trailer cu siguranta la cinema veti fi terifiati.

Ordinea cronologica in care ar trebuie urmarite aceste filme sunt: Insidious: Chapter 3 (2015), Insidious: The Last Key (2017), Insidious (2010) si Insidious: Chapter 2 (2013). Sper doar ca aventurile din Capitolul 5 (in caz ca se va realiza) sa aiba loc dupa evenimentele din Capitolul 2.

Insidious: Ultima Cheie / Insidious: The Last Key are premiera in cinematografele din Romania din 5 ianuarie distribuit de InterComFilm Distribution.