Din 1 noiembrie veţi putea viziona în cinematografe cel mai nou film din seria Terminator - Terminator: Dark Fate / Terminator: Destin întunecat.

Totul a început în 1984 când un regizor debutant şi-a unit forţele cu un fost culturist care nu apăruse, până atunci, în vreun film de succes. Mai mult, nu erau foarte multe speranţe că filmul, cu buget restrâns, va ajunge să fie văzut de foarte mulţi spectatori. 

Povestea interesantă, scenele de acţiune foarte bune şi personajul principal au condus la succesul numit Terminator (care până acum are 6 filme). Totodată, a fost creată o adevărată franciză, care include un serial TV, cărţi de benzi desenate, jocuri video şi chiar atracţii celebre în parcurile de distracţii. 

Pentru o recapitulare a seriei, dati click aici.

La 35 de ani de la premiera primului film din serie, James Cameron revine cu Terminator: Dark Fate / Terminator: Destin întunecat (2019)

James Cameron revine ca producător, iar de regie se ocupă Tim Miller (Deadpool) după un scenariu scris de David S. Goyer, Justin Rhodes și Billy Ray (dupa un story de James Cameron). 

Au trecut 35 de ani de când Linda Hamilton i-a dat viață mamei conducătorului rezistenței împotriva Terminatorilor. După Terminator 2, vedeta nu mai jucat în nicio continuare (în Terminator 3 se explică că a murit de cancer). Începutul filmului încearcă cu secvența sa de deschidere, să justifice „iertarea păcatelor” pentru celelalte filme din serie.

Vă mai amintiți ultimele filme din serie? Uitați-le! La fel ca în ultimul Halloween, în care Laurie Strode nu mai este sora mai mică a lui Michael, Sarah Connor și fiul ei, John, nu au reușit să scape ”basma-curată”. Se pare că a existat un alt T-800 care s-a ținut ascuns, și a rămas așa până când Sarah și John au coborât garda. Ziua Judecății a fost oprită, dar Sarah nu reușește să-și protejeze fiul în 1998 care e ucis de un Terminator. Astfel avem parte de o nouă linie temporală. 

Acțiunea se mută 22 de ani mai târziu unde în centrul atenţiei este de această dată Dani Ramos (Natalia Reyes), o tânără din Mexic a cărei viaţă este distrusă când familia ei e ucisă de un Terminator (Gabriel Luna) venit din viitor. Ea este cheia supraviețuirii umane în viitor. 

Salvată de Grace (Mackenzie Davis) şi de Sarah Connor (Linda Hamilton), Dani va afla curând că de existenţa ei depinde destinul rasei umane într-un viitor în care inteligenţa artificială preia puterea şi decide să extermine umanitatea. Dar ca să nu fie fix la fel, nu mai e vorba de Skynet... ci de Legion.

Hamilton are parte de o revenire ca în povești! Un adevărat bad ass care cu vocea ei dură aduce atitudine în film. Dacă filmul va avea succes (are un buget de 185 milioane de dolari, în SUA preconizându-se în primul weekend încasări de 40 de milioane $) cu siguranță vom putea viziona alte filme din serie cu sau fără Arnold Schwarzenegger

Personajul său apare abia pe la mijlocul filmului, dar nu i-am simțit deloc lipsa, Linda Hamilton umplând pur și simplu ecranul în secvențele în care apare. Sarcina lui T-800 este în acest film mai degrabă să amuze decât să impresioneze. 

Terminator: Dark Fate combină elementele noi cu cele din Terminator 2: Judgment Day (cel mai bun film din serie). Are loc o urmărire impresionanta pe autostradă (în loc de motor și camion, avem o urmărire între două mașini) şi bătălia finală într-un decor industrial.

Pentru amatorii secvenţelor de acţiune, Dark Fate se salvează cu un buget de efecte speciale cheltuit atractiv, chiar dacă asta implică şi situaţii neverosimile precum cea în care personajele principale sar dintr-un avion în zbor într-un Humvee dotat cu paraşute în timp ce avionul e distrus bucată cu bucată de Terminatori... dar până la urmă și secvențele acestea au farmecul lor! Nu mergem la cinema să vedem lucruri obișnuite, ci să fim surprinși. Iar Terminator: Dark Fate o face (din fericire) de mai multe ori.

La plusurile filmului, pot adauga personajul interpretat de Gabriel Luna care mi-a placut foarte mult. E un REV-9 care poate să se transforme în doi terminatori (unul cu formă umană și unul cu forma de exoschelet). Am putea spune că este o adaptare cinematografică a expresiei „unde-s doi puterea crește”. Oricum, exoscheletul arată superb pe marele ecran iar asta este un mare plus al filmului. Mi-aș dori o machetă a lui la colecție! :-)

Dacă vă întrebați cum a îmbătrânit T-800, probabil e aceeași explicație ca în ultimul film al seriei: pielea îmbătrânește pe exoschelet. Oricum probabil ar costat prea mult să-l readuci digital pe Arnold Schwarzenegger la aspectul din 1991.

Revenind la film, Terminator: Dark Fate reușește performanța de a o (re)propulsa pe Linda Hamilton în atenția mondială! La cei 63 de ani ai săi, Linda Hamilton revine spectaculos cu personajul care a făcut-o celebră acum 35 de ani, Sarah Connor - fiind fără îndoială una dintre cele mai mari eroine ale ultimilor ani. Aș putea spune că este revelația anului!

Reulșind să dinamiteze stereotipurile Hollywoodiene în care actrițele veterane sunt mămici, bunici sau stră-bunici, Terminator: Dark Fate îi pune un arsenal de arme în brațe lui Linda Hamilton și o propulsează pe aceasta în mijlocul luptei pentru supraviețuire! Nu pot spune decât atât: a fost un deliciu să o privim din nou pe Linda cu ditamai gun-urile în mâini, blowing shit up! Priceless!

Spectaculos, antrenant și având un personaj captivant în centrul filmului (again, Linda!!!), Terminator: Dark Fate reușește să-i mulțumească pe fani cu un episod action pe măsura așteptărilor, lăsându-i să spere la o viitoare aventură cinematografică.

Terminator: Dark Fate ajunge în cinematografele din Romania din 1 noiembrie, distribuit de Odeon Distribution.