Din data de 17 ianuarie veți putea urmări la cinema ecranizarea romanului The Voyages of Doctor Dolittle scris de Hugh Lofting.

Dolittle, regizat de Stephen Gaghan după un scenariu scris de acesta, Dan Gregor, Doug Mand și Chris McKay e un reboot al seriei Doctor Dolittle (Dr. Dolittle (1998), Dr. Dolittle 2 (2001), Dr. Dolittle 3 (2006), Dr. Dolittle: Tail to the Chief (2008) și Dr Dolittle: Million Dollar Mutts (2009)).

Primele 2 au fost lansat în cinematografe și l-au avut în rol principal pe Eddie Murphy, iar restul s-au lansat direct pe DVD și au avut-o în rol pe principal pe Kyla Pratt.

Când eram puști țin minte că am fost fascinat de doctorul Aumădoare și de animalul „Trage împinge” care avea 2 capete. Cartea Doctorul Aumădoare este dupa o poveste de Hugh Lofting, autorul lui Dolittle. Doctorul Dolittle a fost inițial eroul scrisorilor pe care Hugh Lofting le trimitea de pe front, în Primul Război Mondial, copiilor săi.

Dolittle (Robert Downey Jr.) e doctorul care vorbește cu animalele. Toți știu acest lucru, inclusiv regina Angliei. Pentru că o ajută, aceasta îi dăruiește lui Dolittle și animalelor sale un loc al lor. Trăiește fericit alături de soția sa Lily. Doar că Lily moare într-un naufragiu, iar Dolittle se retrage pe plantația sa și nu mai are contact cu oamenii.

În momentul în care regina se îmbolnăvește, doctorul și animalele sale pleacă din Anglia spre o insulă necartografiată pentru a găsi un leac pentru Regină. Firul simplu al poveștii poate fi urmărit și înțeles ușor de către copii (de altfel filmul rulează la cinema și în versiune dublată în limba română). 

Dar... din păcate filmul este o risipă de talent. Oricine l-ar fi putut juca pe Dolittle, doctorul Blair Müdfly (Michael Sheen) sau pe Rassoulli (Antonio Banderas). Dar probabil producătorii s-au gândit că dacă îl vor atrage pe Iron Man himself cu siguranță cinefilii se vor înghesui să-l vizioneze. Din păcate Dolittle  nu a performat cum trebuie la box-office, iar faptul că a fost lansat în aceeași săptămână cu Bad Boys for Life - nici acest lucru nu a ajutat, cel din urmă fiind poate cel mai vizionat film al începutului de an.

Dar... să vorbim și de punctele pozitive ale filmului, partea vizuală fiind la înălțime. 3D-ul și animalele sunt foarte bine realizate și cu siguranță vă veți atașa de ele: Chee-Chee e o gorila fricoasă (voce Remi Malek), Dab-Dab o gâscă cam bătută în cap (voce Octavia Spencer), Plimpton un struț cinic (voce Kumail Nanjiani), Yoshi un urs polar energic (John Cena) și cel mai important Polynesia un papagal extrem de încăpățânat care este confidentul și cel mai de încredere sfătuitor al lui doctorului (voce Emma Thompson).

Robert Downey Jr. a fost superb în rolul lui Tony Stark/Iron Man, Sherlock Holmes și probabil a vrut să încerce altceva cu acest rol. Giumbușlucurile și scălâmbăielile acestuia, nu cred că își aveau rostul în film. Dar cum spuneam... Cu siguranță copiii vor fi fascinați de noul Dolittle, el fiind o peliculă destinată în principal lor.

Dolittle ajunge în cinematografe din 17 ianuarie 2020, distribuit de Ro Image.