În serialul RUXX, produs de HBO Max și filmat în România, Mădălina Craiu joacă rolul Cristinei, sora mai mică a personajului principal, Rux (Raluca Aprodu).

Copilăroasă, ambițioasă și iubitoare, Cristina lucrează la un post de televiziune unde prezintă o emisiune mondenă, dar încearcă să se facă remarcată ca jurnalistă serioasă, să meargă pe teren și să îi fie recunoscute abilitățile native de a fermeca și a-i face pe oameni să i se confeseze. Rebelă și creativă, Cristina are în Rux un sprijin de nădejde și speră să aibă parte de încredere reciprocă. Îi descoperiți povestea în serialul scris de Vera Ion și regizat de Iulia Rugină și Octav Gheorghe, despre care ne vorbește în acest interviu.

Prin amabilitatea HBO Max, CineFan.ro vă prezintă un interviu exclusiv cu Mădălina Craiu și vă invită să o vedeți pe HBO Max în RUXX.

Un nou proiect HBO și un rol total diferit de cel pe care îl faci în Umbre: de data aceasta joci rolul unei jurnaliste ambițioase care își dorește să arate că poate mai mult decât să prezinte o emisiune de cancan. Povestește-ne pe scurt despre casting, prima ta reacție după citirea scenariului, abordarea ta, dar despre și colaborarea cu regizorii, colegii și producătorii HBO.

Primul contact pe care l-am avut cu scenariul a fost în procesul de casting. Am primit cinci secvențe și toate erau, exact cum zici, foarte diferite de ce făceam în Umbre. M-am bucurat enorm. Și mi-am dorit foarte mult acest rol. Știam că sunt o opțiune târzie, tocmai pentru că eram asociată cu Umbre și cred că mult timp oamenii au crezut despre mine că drama extremă e domeniul meu de expertiză. Majoritatea proiectelor pe care le-am primit ulterior au fost în această cheie. Abia așteptam să mă joc și să-mi dea cineva șansa de a face asta. Am aflat ulterior că a fost o surpriză pentru toată lumea că există în mine și o latură jucăușă, a fost unul dintre lucrurile pe care mi le-a spus Iulia, spre exemplu. Că și ea mă vedea altfel, prin prisma Magdei. M-am bucurat foarte mult că am luat castingul. Era important pentru mine să fac și altceva.

Prima reacție, după ce am citit scenariul, a fost de entuziasm pentru câtă libertate îmi oferea personajul și aici îi mulțumesc Verei pentru asta. Și apoi, abordarea mea a fost în stilul caracteristic mie, ușor obsesiv compulsiv. Aveam zeci de fișe puse cronologic cu toate secvențele Cristinei și tot parcursul ei. A fost o plăcere, sunt tocilară și astea sunt lucrurile care mă activează.

Tot castul este unul foarte compatibil, abia așteptam să filmăm împreună și asta e destul de rar. Să ai un chef nebun să lucrezi cu toată lumea implicată. Și aici trebuie să o menționez în special pe Raluca, că eram non-stop împreună. Te bucuri enorm când ai un partener de încredere pe drum.

O mențiune foarte specială e Șerban, cu care am trecut la altă natură de relație între personaje. Sunt recunoscătoare pentru că am crescut alături de el în proiecte și am avut luxul de a trece de la o relație de mentorat la una de colegialitate de-a lungul anilor. E o grație pe care mi-a acordat-o și de care mă bucur enorm.

Iulia și Octav au avut amândoi o abordare de echipă, aveam sentimentul că tragem cot la cot să iasă secvențele bine în fiecare zi. Am râs mult, asta țin minte. Și producătorii au fost foarte implicați și ne-am simțit susținuți. Acum îmi dau seama că am avut contact constant cu toți producătorii de-a lungul proiectului și e important lucrul ăsta. Să ne știm cu toții pregătiți pentru fiecare zi și mergând pe același drum. Din nou, sentimentul de echipă.

marineci RUXX day24

Cristina este o tipă plină de tupeu și ambiție, dar în același timp devotată meseriei și sensibilă. Unde ți-ai găsit inspirația pentru personaj, cine sau ce te-a inspirat în dezvoltarea lui?

N-am preluat caracteristicile cuiva anume. Cristina e foarte particular scrisă și inspirația cred că a venit tocmai de acolo. Era destul de evident că are o personalitate colorată și asta a fost de unde am început. A fost important pentru mine să o iau în serios. Să o înțeleg, să înțeleg ca lucrurile pe care le face nu le face demonstrativ, că toate au o motivație în spate.

Cum ai descrie relația pe care o are Cristina cu familia ei și în ce măsură relația cu tatăl, în special, care pare mereu nemulțumit de ea, îi influențează atitudinea, deciziile?

Cred că are o relație ușor deficitară și cred că ai ei încă se raportează la ea ca la un adolescent. Ceea ce uneori stârnește reacții în direcția asta din partea ei. Face lucruri din rebeliune, tocmai pentru că nu e acceptată de tatăl ei așa cum este ea. E unul dintre motivele pentru care devine ambițioasă. Ca să își confirme că drumul ei e cel bun, indiferent de susținerea tatălui. Sau de lipsa acestei susțineri.

Cristina pare o cunoscătoare a vieții de noapte din oraș. Ce ai recomanda tu unei persoane care vizitează Bucureștiul pentru prima dată?

Centrul vechi. Chiar dacă noi nu îl mai frecventăm des, pentru cineva care nu e din București sunt șanse mari să fie o experiență interesantă.

marineci RUXX day19

Ce ai învățat de la Cristina și de la celelalte personaje și ce crezi că i-ai „împrumutat” tu personajului tău?

De la Cristina am învățat o formă de asumare și relaxare în faptul că nu poate schimba toată lumea. Acceptă cu umor că unele lucruri nu sunt în puterea ei. Asta îmi place la ea mult. Și cred că i-am împrumutat o formă de a se juca similară mie.

Care au fost cele mai dificile scene? Dar cele mai amuzante, și de ce?

Amuzante au fost foarte multe, de la cea în care stăteam în pat cu Raluca și ne prosteam, până la râsul de oboseală cu Alec, care trebuia să spună bancuri și nu îi venea niciunul în minte, sau secvența cu Șerban, în care cântam și dansam și deschideam ușa de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Până și versurile de la melodie erau amuzante în contextul ăla. Dificile au fost puține și aveau legătură cu lucruri tehnice mai degrabă. De la o secvență intimă, în care trebuia să ne sincronizam - îmi cer scuze că demitizez ceva ce, de fapt, e foarte tehnic de multe ori -, până la secvențele din mașină în care mă concentram să păstrez aceeași viteză cu a mașinii din față în timp ce plângeam și fumam. Dificil a fost multi-taskingul, iată.

marineci RUXX day22

Ce crezi că aduce și transmite  RUXX în peisajul serialelor românești și nu numai?

O binemeritată gură de aer proaspăt, cred. Pentru mine a fost o plăcere să nu am secvențe grele emoțional în fiecare zi de filmare. Și traduc asta la nivel general. În contextul în care suntem acum, cred că avem nevoie să ne uităm la ceva la care să zâmbim, să ne lovească nostalgia unor cântece din adolescență și să vedem imagini care să ne bucure. E nevoie de asta acum. De lucruri mai puțin grele. Mai cotidiene. Mai ancorate în realitatea micro. Că real, asta e cea pe care o trăim. Marile probleme ale umanității sunt acum atât de prezente, încât mai avem nevoie să ne aducem aminte și de viața noastră de zi cu zi.

***

Puteți descoperi mai multe despre locațiile de filmare din București, oraș ce devine personaj în serial, urmărind traseul unui treasure hunt accesibil gratuit prin intermediul Questo - platformă de divertisment urban care oferă jocuri tematice de explorare a lumii reale.

Toate episoadele serialului RUXX sunt acum disponibile pe HBO Max.

Foto ©Adi Marineci.

Trailer: