Cinefemina, festivalul de filme care se concentrează pe promovarea femeilor în industria cinematografică, organizează o discuție publică despre provocările pe care femeile regizoare le întâmpină în această industrie.

O dată cu mișcarea #MeToo, industria cinematografică pare să fi devenit ceva mai receptivă, în ceea ce privește dificultățile pe care femeile le întâmpină zi de zi în acest domeniu, dar nu numai.

Meseria de regizor reprezintă una dintre cele mai prestigioase și discutate roluri din industria cinematografică, în cadrul căreia femeile rămân în continuare o minoritate, în special la categoria de ficțiune.

Urmăriți pagina de facebook a evenimentului: https://web.facebook.com/events/538252185161118?ref=newsfeed

Masa rotundă: Femeile regizoare în industria cinematografică contemporană, va avea loc la Atriumul Institutului Francez din București (bd. Dacia, 77) vineri, 12 mai, ora 16:00.

La care vor participa mai multe regizoare și critici de film din România, Italia și Ungaria, printre care Irene Dionisio, Edit Jakab, Alina Grigore, Georgiana Mușat, Lucia Chicoș, Teona Galgoțiu, Alma Buhagiar și moderatoarea Iulia Necșulescu.

Evenimentul este deschis publicului larg, dar este necesară rezervarea unui loc prin intermediul website-ului evenimentului: https://eventbook.ro/film/bilete-cinefemina-femeile-regizor-in-industria-cinematografica-contemporana

Festivalul de film CINEFEMINA revine în București cu cea de-a treia ediție, între 10 și 14 mai la Cinema Elvire Popesco.

Evenimentul promovează și susține femeile din industria cinematografică europeană, prin prezentarea unor filme de lung metraj și scurt metraje, toate realizate de regizoare și producătoare talentate.

Cinefemina își propune să aducă la lumină munca și creativitatea femeilor din lumea filmului, promovând diversitatea și egalitatea de gen. În cadrul festivalului, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze 12 producții europene de lung metraj și 5 scurt metraje maghiare, toate realizate de femei.

Filmele prezintă o varietate de genuri, incluzând comedii, drame și filme romantice, din Italia, Franța, Grecia, România, Austria, Olanda, Portugalia, Polonia, Germania, Spania, Suedia și Ungaria.