Între 12 și 14 mai 2023, la cea de-a XVII-a ediție IPIFF pot fi vizionate cele mai bune filme independente, românești și internaționale, realizate în ultimii doi ani.

Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți, organizat de UPFAR-ARGOA, se va desfășura la Cinema Union și cuprinde  filme independente de lungmetraj ficţiune, filme de lungmetraj documentar și scurtmetraje (ficţiune, documentar, animație).

Gala de Premiere a acestei ediții va avea loc, pentru a 3-a oară consecutiv, la Teatrul Odeon în data de 15 mai. Îi vom cunoaște pe câștigători iar invitații se vor bucura de momente speciale ale unor artiști de marcă: Trupa Amadeus, formată din Andreea Runceanu (vioară), Bianca Gavrilescu (vioară), Patricia Cimpoiașu (violoncel), Laura Lăzărescu (pian), moment coregrafic cu Elena Duicu și Lucas Molina Perez (dansatori profesioniști), Mihai Burcă (pian), Toma Enache (moment recitativ)

Juriul care a decis nominalizările pentru fiecare categorie este format din Monica Davidescu (Actriță), Dana Duma (Critic de film) si Adrian Bucă (Producător, director Cinemaraton).

Cei prezenți la Gală vor putea lua cu autograf si cartea criticului și istoricului de film Dana Duma, Gopo 100, scoasă de Editura Uniunii Cineaștilor din România (UCIN).

Intrarea la proiecții este liberă iar accesul la gala se va face pe bază de invitație și va fi transmisă live pe Cinemaraton începând cu ora 19. Prezentatorii Galei IPIFF 17 vor fi Manuela Hărăbor și Toma Enache.

Programul pe zile al proiecțiilor de la Cinema Union cât și alte detalii legate de festival, găsiți pe pagina de facebook IPIFF.

https://www.facebook.com/FESTIVAL.IPIFF

IPIFF, un eveniment realizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România - Asociaţia Română de Gestiune Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA), al cărui director este regizorul Toma Enache, are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte.

PROGRAM
 
Vineri, 12 MAI 2023

13:00 Nominalizare la Cel mai Bun Producător Independent pentru un Film International de Lungmetraj: Corsa Abusiva, regia Andrea Bifulco, Italia (durata: 1h 32’)
14:40 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc de Lungmetraj: Clouds of Chernobyl / Anul pierdut 1986, regia Ligia Ciornei (durata: 1h 16’)
16:10 Nominalizare la Cel mai Bun Producător Independent pentru un Film de Animație:
Footprints in the Forest, regia Juhaidah Joemin, Sandra Khoo, Malaysia (durata: 18’)
How to meet 42nd Sheep, regia Yasu Tanaka, Malaysia (durata: 6’)
Pardon, regia Eugen Munteanu, România (durata: 1’)
Oprește-te! Termină! Încetează! – regia, Eugen Munteanu, România (durata: 5’)
The Mango, regia Philippe Kastelnik, Franța (durata: 12’)
17:00 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc de Școală
Our Home, regia Bogdan Alecsandru (durata: 14’)
Singularity, regia Ana Breten (durata: 34’)
The Actress Mind, regia Mikesz Denisa Adina (durata: 3’)
18:00 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc de Lungmetraj: Capra cu Trei Iezi, regia Victor Canache (durata: 1h 23’)
19:30 Nominalizare la Cel mai bun Producător al Anului: Balaur, regia Octav Chelaru (durata: 2h)
14:00 – 19.00 – WORKSHOP CU JEAN BLĂGOI - ‘’Integrarea echipamentelor de ultima generatie pe platourile de filmare’’ - prezentare echipamente si solutii de productie Cinematografica (holul central)
 
Sâmbătă, 13 MAI 2023

13:00 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film International de Lungmetraj: Paper Dream, regia Ali Atshani, USA (durata: 1h 24’)
14:30 Nominalizare la Cel mai bun Producător al Anului: Spre Nord, regia Mihai Mincan (durata: 2h 2’)
16:45 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film International de Scurtmetraj
About me, regia Ali Asgari, Olanda (durata: 15’)
An Island Drifts, regia Vivian Ip, Singapore (durata: 19’)
Bubbles, regia Andrea Rampini, Italia (durata: 13’)
Demon Box, regia Sean Wainsteim, Canada (durata: 14’)
Transgressing, regia Alessandro Repetti, UK (durata: 24’)
18:30 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc Documentar: Regele Mihai, drumul către casă, regia Trevor Poots (durata: 50’)
19:30 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc de Lungmetraj: Crai Nou, regia Alina Grigore (durata: 1h 25’)
 
Duminică, 14 MAI 2023

13:00 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film International de Lungmetraj: Juan Marine Between Light and Shadow, regia Rafael Toba, Norvegia (durata: 1h 15’)
14:30 - Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc de Scurtmetraj
Appalachia, regia Roxana Stroe (durata: 28’)
Hentai Sushi, regia Andrei Hazi Barbu (durata: 8’)
I Matter / Eu Contez, regia alina Șerban (durata: 20’)
In the Name of The Father, regia Vladimir Dembinski (durata: 29’)
Report of a Dream / Raport despre un Vis, regia Lucas Neagu (durata: 25’)
The Rule of Three / Legea Întreirii, regia Răzvan Mihai Badea (durata: 24’)
17:00 Nominalizare la Cel mai bun Producător Independent pentru un Film Românesc Documentar: Phoenix – The Story, regia Cristian Radu Nema (durata: 1h 54’)
19:15 Nominalizare la Cel mai bun Producător al Anului: Scara, regia Vlad Păunescu (durata: 2h 18’)
 
Intrarea este liberă.