Construieşte Titanic - cel mai faimos Transatlantic al tuturor timpurilor! Un proiect EXCLUSIV Colecții Libertatea.

Libertatea împreună cu Hachette lansează din 15 septembrie 2023 colecţia TITANIC – un produs contruibil în 140 de ediții anunțate.

Scara machetei finale va fi de 1:200 - (134 cm lungime, 22,5 cm înălțime și 14,5 cm lățime).

Modelul este unul spectaculos din metal și lemn, cu lumini și motoare funcționale, elice rotative și efect de fum. În plus, modelul beneficiază de o telecomandă exclusivă pentru a activa toate efectele sonore și vizuale.

Prima ediție va fi disponibilă la prețul promoțional 2,90 lei. A doua ediție: 29,90 lei. De la a treia ediție preţul va fi 49,90 lei / ediție.

Un produs marca Hachette, cu apariție la 2 săptămâni (primele 10 numere). Începând cu nr 11 publicaţia va avea apariție săptămânală.

Colecţia cuprinde 140 de ediții, însoţite de o revistă cu detalii de asamblare, precum şi informaţii despre istoria navei Titanic.

Le poţi cumpăra aici: https://colectii.libertatea.ro/titanic

Acum există pe Facebook un grup deschis celor ce construiesc macheta TITANIC lansată de Colecții Libertatea și Hachette. Sfaturi, evoluția construirii machetei, provocări și idei pentru a o îmbunătăți: https://www.facebook.com/groups/308960721731867

titanic libertatea

Despre TITANIC

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912.

Fiind cel mai mare pachebot în serviciu din acea perioadă, Titanicul avea 2.224 de persoane la bord atunci când s-a lovit de aisberg, în jurul orei 23:40 (ora locală a navei), duminică 14 aprilie 1912.

S-a scufundat cu 2 ore și 40 de minute mai târziu, la ora locală 02:20, pe data de 15 aprilie 1912.

În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane, într-unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace.

În total, au fost salvați 712 pasageri și membri ai echipajului. Majoritatea persoanelor au murit din cauza hipotermiei, deoarece temperatura apei oceanului era de -2°C (pragul de îngheț la o salinitate de 35‰).

La o oră și jumătate după ce Titanicul s-a scufundat, vaporul Karpatiya a ajuns la locul tragediei și a preluat supraviețuitorii în bărci. Accidentul a stârnit o largă revoltă publică. După naufragiul din 1914, a fost adoptată Convenția internațională pentru ocrotirea vieții omenești pe mare.

titanic cameron 2

Povestea tragică a Titanicului a fost spusă în numeroase filme şi seriale, dar cel mai cunoscut şi apreciat film este cel regizat de James Cameron în 1997.

Titanic-ul lui James Cameron i-a avut în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, David Warner, Victor Garber, Jonathan Hyde, Bernard Hill şi Gloria Stewart.

Filmul a primit peste 126 de premii şi 83 de nominalizări, printre care 11 Premii Oscar dintr-un total de 14 nominalizări.

Titanic a încasat din întreaga lume peste 2,2 miliarde de dolari cu un buget de producție de 200 de milioane de dolari, fiind primul și al doilea film care a atins borna de un, respectiv două miliarde de dolari.

A devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 1998 și a rămas așa timp de 12 ani, până când Avatar, scris și regizat tot de Cameron, l-a depășit în 2010.

titanic cameron