Tigru, scris și regizat de Andrei Tănase, câștigător al premiului Cel mai bun film de debut, secțiunea Zilele Filmului Românesc (TIFF 2023), poate fi văzut acum în cinematografele din România.

Cunoscut pentru scurt metrajele Claudiu și Crapii, Vacanță la țară, Prima noapte regizorul Andrei Tănase declară despre primul lui lungmetraj:

"Uşor nu a fost... dar eu tind să mă bag în nişte proiecte un pic mai complicate... şi când scriu, ajung să scriu nişte scenarii un pic mai complexe în care se întâmplă lucruri mai greu de realizat, vine de undeva din instinct. Probabil că nu o sa mai fac prea curând filme cu animale salbatice şi mari care pot să te şi mănânce pe set. Sper să va placă!".

Despre cum a fost să lucreze cu un animal sălbatic, cine este Tigrul-vedetă care a apărut şi în alte două mari proiecte Hollywoodiene şi de unde pasiunea pentru animale în materialul exclusiv CineFan.ro.

În filmul bazat pe fapte reale TIGRU, medicul veterinar Vera lucrează la o grădină zoologică, după o dramă personală care a creat distanță între ea și soțul Toma, directorul unui teatru pentru copii. Când află că soțul o înșală, Vera are o cădere nervoasă și îi dă drumul tigrului Rihanna.

Căutând tigrul prin păduri, începe să se gândească la căsătoria ei și la lume, în general.

Din distribuție fac parte Cătălina Moga, Paul Ipate, Alex Velea, Elvira Deatcu și Bogdan Tulbure.

TIGRU - din 29 septembrie la cinema!