Documentarul Bondoc, in regia lui Mihai Mincan, Cristian Delcea si Mihai Voinea va rula in cinematografele din Romania din 23 septembrie.

Filmul urmareste povestea lui Dan Bondoc, maestru la sah in varsta de 78 de ani, care traieste singur in Bucuresti. 

Unicul sau vis este sa castige campionatul organizat in memoria prietenului sau decedat, marele jucator de sah Victor Ciocaltea. 

De-a lungul urmatoarelor zile, Bondoc este prins intre bataliile de pe tabla de sah, duse impotriva unor oponenti mult mai tineri, teama ca nu mai are rost pe lume si sentimentul ca multii sai ani il transforma intr-un jucator ineficace.

Dupa prezenta de anul trecut de la TIFF si Festivalul de film documentar Astra (Sibiu), Bondoc se intoarce pe marile ecrane. 

Filmul a putut fi vazut anul aceasta si in cadrul Festivalului International de Film Anonimul de la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii.

Din 23 septembrie documentarul va rula in mai multe cinematografe din Bucuresti si din tara.

Dan Vladimir Bondoc a facut parte din generatia celor mai mari sahisti romani din perioada comunista, alaturi de Victor Ciocaltea si Florin Gheorghiu, iar in anii ‘50 era considerat una dintre sperantele sahului romanesc, dupa ce se clasase pe podium la campionatele nationale. 

Inainte de 1989 a participat la cateva turnee internationale, dar n-a reusit nicio performanta notabila si a ramas un vesnic talent irosit. 

Traieste in Bucuresti si este catalogat de Federatia Internationala de Sah ca maestru FIDE (treapta a treia dupa „mare maestru international“ si „maestru international“). 

Mihai Mincan, Cristian Delcea si Mihai Voinea au semnat scenariul si regia, Luchian Ciobanu s-a ocupat de imagine, montajul a fost realizat de Dragos Apetri, sunetul Vlad Voinescu si Filip Muresan. Producator Radu Stancu.

Trailerul documentarului poate fi urmarit aici: