Charleston, debutul in lung metraj al lui Andrei Cretulescu, a fost selectionat in competitia oficiala „Concorso Internazionale” a Festivalului de Film de la Locarno. 

Ajuns la editia aniversara cu numarul 70, prestigiosul eveniment va avea loc in perioada 2-12 august 2017.

La cateva saptamani dupa moartea sotiei sale, Ioana, si in seara in care implineste 42 de ani, Alexandru are parte de un „cadou” cel putin bizar: vizita mai tanarului Sebastian, care pretinde ca a fost iubitul Ioanei in ultimele cinci luni... mai mult sau mai putin. 

Charleston este povestea  dulce-amara a unui triunghi amoros absurd, „format” din doi barbati si femeia pe care au pierdut-o amandoi.

Din distributia filmului fac parte Serban Pavlu, Radu Iacoban, Ana Ciontea, Victor Rebengiuc, Ana Ularu, Dorian Boguta, Gabriela Popescu, Adrian Titieni, Andreea Vasile, Gavril Patru, Gheorghe Ifrim, Lucian Ifrim, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Letitia Vladescu, Vlad Galer si Alina Berzunteanu.  

Scenariul a fost scris de Andrei Cretulescu, imaginea poarta semnatura lui Barbu Balasoiu, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, scenografia de Malina Ionescu, muzica originala a fost compusa de Massimiliano Nardulli, iar sound design-ul ii apartine lui Marius Leftarache. 

Soundtrack-ul filmului contine piese interpretate de Get Well Soon, Dengue Fever, Pretties for You, Harlequin_Jack, Noir Desir si Pipe’s Not Dead!.

Charleston este un film care nu se sfieste sa ceara spectatorilor sa se emotioneze, sa rada si sa planga, uneori in spatiul aceleiasi secvente. Este un film trist, dar nu disperat, este un film hazliu, dar nu vesel. Pentru a-l parafraza pe Leonard Cohen - este un film la care „sa razi si sa plangi, sa plangi si-apoi sa razi iara si iara”, spune regizorul Andrei Cretulescu.

Fost critic de film si fost producator creativ HBO Romania, in 2011 Andrei Cretulescu a infiintat compania de productie Kinosseur

A regizat scurt metrajele Bad Penny si Kowalski, acesta din urma distins cu premiul pentru Cel mai bun scurt metraj la Festivalul de Film de la Zagreb, in 2014, si cu Premiile de Regie si de Interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, in 2015. 

Ramona, cel de-al treilea scurt metraj al sau, a castigat in 2015 premiul Canal+ la Semaine de la Critique - Cannes, premiul pentru Cel mai bun scurt metraj romanesc la TIFF, Premiul II la Festivalul de Film de la Chicago si, in anul urmator, premiul Gopo pentru Cel mai bun scurt metraj al anului. 

Charleston a fost prezentat in targurile de co-productie Connecting Cottbus 2013, New Cinema Network - Roma 2014, Crossroads - Salonic 2015 si Les Arcs Coproduction Village 2015, si a primit, in luna noiembrie a anului trecut, tot la Salonic, premiul Agora Work-in-Progress. 

Charleston este o productie romano-franceza intre ICON Production si Les Films du Tambour, realizata in co-productie cu .Mille et Une. Films si Wag Prod, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, The Group, Publicis Groupe, Region Bretagne, Rennes Metropole, in asociere cu Kinosseur, Wearebasca, Digital Cube si cu participarea HBO Europe. 

Producatorii filmului sunt Velvet Moraru, Marie Legrand, Rani Massalha si Andrei Cretulescu. Agentul international de vanzari al filmului este compania franceza Versatile. 

Charleston va fi distribuit in Romania si Republica Moldova de Kinosseur.