Din 14 septembrie, rulează în cinematografele din România thriller-ul A Simple Favor / O simplă favoare.

Dacă mergeți la acest film pe idea că veti vedea o comedie vă înșelați amarnic. Chiar dacă regizor e Paul Feig cunoscut mai degrabă pentru comediile: Bridesmaids (2011), The Heat (2013), Spy (2015) și Ghostbusters (2016), A Simple Favor e un thriller în adevăratul sens al cuvântului.

De scenariu s-a ocupat Jessica Sharzer care l-a adaptat după romanul de debut cu același nume al scriitoarei Darcey Bell.

Stephanie (Anna Kendrick), e văduvă şi mama unui băieţel, proprietară a unui vlog şi o obsedată de ordine până la penibil. Ea prezintă publicului ei diferite reţete, fiind pasionată de gătit. E amuzantă, dar cam naivă.

Emily (Blake Lively), opusul ei, e şi ea mama unui băieţel, foarte discretă şi un trecut pe care nu-l ştie nimeni, nici măcar soţul acesteia Sean Townsend (Henry Golding). E rafinată, elegantă și pasionată de martini (un adevărat James Bond).

Prin intermediul fiilor lor, deși sunt opuse ca și caracter, cele două devin „prietene”. Naiva Stephanie îi face lui Emily destăinuiri care ar trebui să fie secrete. Într-o zi, Emily îi cere lui Stephanie o simplă favoare: să-i ia copilul de la școală. Doar că Emily nu se mai întoarce și după 5 zile de căutări e găsită moartă. Stephanie se transformă într-un adevărat detectiv. Oare îi va plăcea ce va găsi? Ce secrete a avut Emily? Cine a ucis-o?

Stephanie de când a rămas văduvă, este o singuratică, iar cu prima femeie care-i iese în cale leagă o prietenie trainică. E o mamă gata să îi ajute pe toți. În schimb Emily, pare scorpia Amy Elliott Dunne (Rosamund Pike) din Gone Girl.

A Simple Favor e chiar o combinație între Gone Girl, Diabolique și The Girl on the Train. Melodiile pop franceze o să vă introducă în atmosfera de thriller. Tensiunea va fi la cote maxime, cu fiecare descoperire făcută de Steph. Cine a fost Emily? Sunt adevăruri care vă vor șoca.

E cu siguranță un film de revăzut, dar eu sunt un pic dezamăgit pentru că am intuit twist-ul și finalul fără să citesc romanul. Probabil am văzut mult prea multe filme. Când am văzut comportametul lui Emily, parcă am văzut-o pe fosta mea nevastă, un „șarpe” manipulator, care în momentul în care obține ce vrea se descotorosește de cine nu mai are nevoie.

A Simple Favor e plin de secrete, minciuni și manipulări. Dacă v-a plăcut Gone Girl, acest film va fi cu siguranță pe gustul vostru.

Filmul a avut premiera în România pe 14 septembrie şi este distribuit de Vertical Entertainment.