Înainte de a vorbi despre Top Gun: Maverick aș vrea să povestim puțin despre primul film din serie lansat în 1986.

Pe 3 martie 1969, Marina Statelor Unite a creat o şcoală de elită, care să predea meşteşugul uitat al luptei aeriene, asigurându-se că piloţii promovaţi erau cei mai buni piloţi de vânătoare din lume. Şi au reuşit. Marina îi spune Academia Armelor de Aviaţie. Piloţii o numesc: TOP GUN.

Textul de mai sus apare atât in primul film cât și la începutul acestuia, Top Gun: Maverick.

Top Gun (1986) a fost regizat de prolificul Tony Scott, fiind primul succes de box-office al acestuia. Scott a mai colaborat apoi cu Tom Cruise din nou după 4 ani la Days of Thunder (1990) - un alt succes de box-office. Pregătea Top Gun 2 în 2012 când s-a sinucis, iar proiectul a rămas fără regizor. Iată că în cele din urmă, Top Gun 2 a văzut lumina ecranului de cinema la mai bine de 10 ani de la acel moment trist.

În Top Gun, Maverick (Rebelul) este un pilot de avion foarte bun. În cadrul unei misiuni deasupra Golfului Persic, acesta îşi salvează colegul şi astfel Maverick este promovat și transferat la școala navală de zbor Top Gun. Aici el trebuie să se integreze şi să facă faţă, fiind încă urmărit de modul în care a murit tatăl său. Charlie este instructorul care îl va face să lupte pentru a deveni unul dintre cei mai buni piloţi.

Alţi piloţi prezenţi la şcoală sunt: Iceman, Wolfman, Goose. Iceman este unul dintre cei mai buni piloţi, după primele zboruri. Goose este căsătorit şi are un copil. La acest lucru tânjeşte şi Maverick, căruia îi joacă ochii de fericire la vederea profesoarei Charlie (Kelly McGillis), pe care o agăţase la un bar, în primele zile, neştiind cine este….

Personajul macho, dar sensibil, al lui Cruise a cucerit inimile publicului feminin şi prin serenada „You’ve Lost That Loving Feeling” pe care i-o cântă într-un bar uluitei Charlie:

Dar scenele de zbor sunt cele care dau de fapt valoarea filmului. Regizorul Tony Scott, priceput cel mai bine la a face filme de acțiune care să te țină în transă, căci sunt pline de energie (Days of Thunder,  Crimson Tide, Spy Game – sunt doar câteva dintre ele), alocă timpul necesar poveștii de dragoste previzibile și conflictelor personale și umple filmul cu scene realiste de bătălii aeriene și performanțe aviatice năucitoare. În acest film Tom e un pilot pe un F-14 (nu degeaba menționez acest lucru).

Top Gun este filmul care a făcut aviaţia americană să fie cool din nou şi l-a transformat pe Tom Cruise într-una din cele mai cunoscute feţe de pe planetă. Actorul a refuzat prima dată rolul, însă spre fericirea tuturor, s-a răzgândit. Ce l-a determinat? Tom a fost prima noastră alegere. Nu îmi aduc aminte să fi contactat un alt actor, însă l-am curtat multă vreme” a povestit producătorul Jerry Bruckheimer.

Producătorii Don Simpson şi Jerry Bruckheimer au avut şansa să-i propună rolul actorului pe atunci în vârstă de 24 de ani. Acesta însă nici nu a vrut să audă. Ce a facut Bruckheimer? A convins forţele navale americane să-i dea permisiunea lui Tom Cruise să participe într-o cursă alături de Blue Angels – o echipă de piloţi de elită.

„L-am trimis pe Tom Cruise în El Centro (o bază navală aeriană din California) unde a avut parte de cursa vieţii sale” a povestit Bruckheimer. „După ce a aterizat, Tom a intrat într-o cabină telefonică şi mi-a spus că acceptă rolul. ”

Au trecut mai bine de trei decenii de când Tom Cruise ne-a făcut pe toți să ne îndrăgostim de zbor.

Este întotdeauna un risc mare pentru a face o continuare la un hit iconic și a le-a fost nevoie de mult curaj producătorilor ca după 36 de ani să revină cu Top Gun: Maverick.

De obicei continuările lasă de dorit... Acest film însă depășește orice așteptare. Deși poate la un moment dat intuiești ce ar putea sa se întâmple, scenariul tot te va surprinde.

Top Gun: Maverick preia oarecum originalul din 1986 (genericul de început e același – un lucru extraordinar şi - cred - nemaivăzut până acum la un sequel!), doar că de data asta avem un Tom Cruise de aproape 60 de ani la cârma avioanelor. Funcționează? Cu siguranță!!!

Dar acest fapt se datorează în mare parte personajului central al filmului și farmecului său veșnic, fără a aduce atingere vârstei. Regizat de Joseph Kosinski, Top Gun: Maverick începe în forţă la 36 de ani de unde a plecat Top Gun.

Kosinski (regizor al uluitorului spectacol vizual TRON: Legacy) a mai colaborat cu Tom Cruise la un alt blockbuster de excepţie, Oblivion (2013), iar de această dată reuşeşte să ţintească la cel mai înalt nivel cu Top Gun: Maverick.

Căpitanul Pete 'Maverick' Mitchell (Tom Cruise) este un singuratic și a evitat promovările în cariera sa, deoarece el nu joacă ca la carte. E un pilot care riscă. Deși au trecut atâția ani nu s-a maturizat în acest sens. Face totul fără să se gândească la cariera lui. Tot timpul îi pune în prim plan pe ceilalți.

Datorită prieteniei cu Iceman (Val Kilmer), Pete este chemat de Top Gun, școala de zbor a Marinei SUA pentru piloții de vânătoare, să antreneze un lot de piloți pentru o misiune care poate fi fatală. Inițial reticent în a prelua acest job, Maverick își asumă slujba la ordinul vechiului său coleg și prieten Ice (Val Kilmer într-o apariţie specială si emoţionantă), care este acum amiral în Marina SUA.

Apariţia lui Kilmer într-o secventa care va deveni cu siguranta legendară, ne arată cât de buni actori sunt cei doi - Cruise şi Kilmer, iar chimia dintre ei este de neegalat.

Pete are probleme în a-şi pune ordine în gânduri. În momente de cumpănă încă folosește replica: „Talk to Me Goose”, luptându-se încă cu demonii interiori, dar adevărata bătălie e să „facă pace” cu locotenentul Bradley „Rooster” Bradshaw (Miles Teller), fiul lui celui mai bun prieten al lui Pete, Nick „Goose" Bradshaw (interpretat de Anthony Edwards în primul film).

Acesta a murit din cauza unui accident de avion al cărui protagonist e Pete. Pete nu s-a iertat nici acum că cel mai bun prieten al său a decedat „din cauza lui”, deși concluzia a fost că Goose a murit într-un accident.

Relația dintre Rooster și Maverick este şi datorită acestui eveniment una tensionată și asta îl împiedică pe Maverick să ia câteva decizii în programul de antrenament inițial. Cu tensiuni din ce în ce mai mari, va putea Maverick să-i antreneze pe piloți pentru o misiune care le poate risca viața?

Pentru a reuşi în misiune, ei trebuie să devină o echipă. Și cum faci posibil acest lucru? Cu un meci de fotbal pe plajă (în primul film a fost un meci de volei pe plajă).

Să vă spun cinstit în ultima vreme nu m-a mai surprins vreun film. Hollywood-ul este aglomerat cu filme de acțiune cu supereroi și majoritatea thrillerelor recurg la VFX pentru a face filme de ultimă oră.

Producătorii filmului Top Gun: Maverick au reusit ceva inimaginabil: au antrenat o parte dintre actori în cabina de pilotaj timp de 3 luni înainte de filmare, ceea ce face ca experiența filmului să fie mult mai autentică. Iar avionul Mustang P-51 care se poate vedea la un moment dat în film este avionul personal al lui Tom Cruise, el fiind şi un pilot foarte bun în viaţa reală.

Desigur, unele dintre momentele din film sunt omagii aduse originalului. Scenele dintre Cruise și Teller sunt bine realizate și bine scrise, putem simți neliniștea dintre cele două personaje încă de la început. Iar mult aşteptata scenă dintre Cruise și Kilmer este specială, emoționantă și nostalgică.

Jennifer Connelly a fost distribuită în rolul Penny Benjamin. În filmul original din 1986, Goose face referire la acest personaj ca fiind „fiica unui amiral cu care se întâlnise Maverick”.

În timp ce Top Gun: Maverick încearcă să spună o poveste diferită de cea originală și are o nouă distribuție impresionantă la bord, în cele din urmă îl prezintă pe Cruise în toată splendoarea sa. La 60 de ani se tine extrem de bine, fiind mai bun decât unii dintre colegii săi și nu se sfiește să meargă fără cămașă pe ecran.

Prestatia lui Cruise este probabil una dintre cele mai bune din ultima vreme și nu-și dezamăgește fanii. Top Gun: Maverick e un blockbuster de vară fără supereroi, în care un mascul alpha face tot ce îi stă în putinţă pentru a duce misiunea la bun sfârşit. Pete e un romantic incurabil, și devine o figură paternă pentru studenții săi. Luptă cu demonii lui interiori în timp ce trebuie să se concentreze asupra misiunii este probabil cea mai mare provocare a carierei sale.

STÂNGA: Tom Cruise la 24 de ani în Top Gun (1986, r. Tony Scott) / DREAPTA: Tom Cruise la 56 de ani în Top Gun: Maverick (2022, r. Joseph Kosinski).

Această „dușmănie” dintre Rooster și Hangman, mi-a amintit de așa zisa „dușmănie” dintre Maverick și Iceman. O rivalitate transformată în cele din urma în prietenie. O prietenie care a dăinuit – aflăm cu prilejul acestui film - peste 30 de ani.

Filmul e un airshow cu avioane de vânătoare şi curse împotriva timpului. Inamicul este bine capturat pe ecran și se vede cel mai bine la cinema.

Nu trebuie uitată nici coloana sonoră, plină de piese antrenante şi care ne duc cu gândul la filmul original. Pe genericul de final o putem auzi pe Lady Gaga cu Hold My Hand (iar videoclipul oficial al piesei este regizat de acelaşi Kosinski):

 

Filmul aruncă şi câteva referinţe la anii ’90, iar una dintre ele este apariţia la un moment dat a lui Tom Cruise în uniformă militară (dovedindu-ne că este şi Ofiţer dar şi Gentleman), ceea ce evident apoi ne duce cu gândul şi la rolul din A Few Good Men / Oameni de Onoare (1992).

Pentru generaţia care a trăit cu filmele anilor ’80 - ’90, Top Gun reuşeste să surprindă exact esenţa acelor filme cu acces pe dezvoltarea personajelor, dialoguri, joc actoricesc, dar completează bine cu efecte speciale halucinante şi secvenţe de luptă care te ţin prins de scaun (poate ar ajuta să vedeţi filmul in 4DX, cred că ar fi o experienţă totală).

Top Gun: Meverick reușește să completeze extraordinar povestea din primul film, cu multă dragoste față de personaje, poveste, dialoguri, efecte, muzică și avioane de luptă de ultimul tip. De altfel, filmul îi este dedicat la final Maestrului Tony Scott (de care am pomenit la începutul articolului), încă un gest prin care producătorii aduc un pios omagiu unuia dintre cei mai buni regizori de filme de acțiune din toate timpurile.

Sunt foarte puține lucruri negative pe care să le spun despre acest film, aşa că mi-ar fi greu să aleg ceva. Totuşi, un lucru pe care mi l-aş fi dorit să-l aflu este ce s-a întâmplat cu personajul Charlie (Kelly McGillis), care a fost cea de care s-a îndrăgostit Maverick în primul film.

Kelly McGillis și Tom Cruise in Top Gun (1986).

Top Gun: Maverick este clar blockbusterul verii, și probabil nu va fi detronat din această postură prea curând. Are câte puțin din toate: acțiune, romantism, comedie și avioane de vânătoare iuți.

Pentru cei care au crescut urmărind și iubindu-l pe Tom Cruise și filmele sale, este un cadou perfect post-pandemie de la una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood. Și bineînțeles aleargă încă cât îl țin puterile. În loc de Run Forest, Run, putem spune RUN TOM, RUN.

Top Gun: Maverick, primul blockbuster adevărat post-pandemie poate fi văzut la cinema din 27 mai, distribuit de Ro Image 2000.


Din aceeasi categorie...

La Croisade, o comedie captivantă cu Louis Garrel și Laetitia Casta despre noile generații în fața schimbărilor climatice

Prezentat la Cannes în secțiunea Cinema for the Climate, Cruciada copiilor / La Croisade, este noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august.

Bullet Train: Acțiune, aventuri și umor în cel mai bun film al verii - Trenul Asasinilor

Din acest weekend putem vedea la cinema Bullet Train, cel mai nou film al regizorului specializat în filme de acţiune, David Leitch.

Kajillionaire de Miranda July prezentat în premieră la cineclubul F-Sides

Primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei – F-Sides Cineclub lansează o nouă serie de proiecții în premieră în cinematografe din Bucuresti si din țară.

Documentarul de investigație în focus la fARAD 2022

Festivalul internațional de film documentar fARAD revine la Arad între 7-11 septembrie 2022 pentru a noua ediție, dedicată documentarului de investigație.

Regizorul și producătorul Dan Chișu vine la CineFAN.podcast

Regizorul și producătorul Dan Chișu a venit la CineFAN.podcast cu cele mai interesante și inedite povești pe care le-a trăit până acum!

Balaur - Din 9 septembrie în cinematografe

Filmul lui Octav Chelaru îi are în rolurile principale pe Mălina Manovici și Alexandru Papadopol şi este inspirat din fapte reale.

Caravana filmului românesc se va afla la Slănic Moldova, în perioada 3-7 august

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale ajunge pentru prima dată în frumoasa stațiune Slănic Moldova.

Programul Festivalului Anonimul 2022

A fost anunțat programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022.

Nichelle Nichols, Uhura din seria originală Star Trek, moare la 89 de ani

Actriţa americană Nichelle Nichols, cunoscută pentru rolul Lt. Nyota Uhura din seria originală Star Trek, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică la vârsta de 89 de ani, a anunţat duminică familia ei într-un comunicat. ...

Metronom - premiat la Jerusalem Film Festival

Filmul Metronom, în regia lui Alexandru Belc, a fost distins seara trecută cu Premiul Nechama Rivlin pentru cel mai bun film internațional la Jerusalem Film Festival.

Brad Pitt și Sandra Bullock te așteaptă la cinema în Trenul Asasinilor

Ce poate fi acum mai “fierbinte” decât canicula? Un film de acțiune care ne ține pulsul ridicat, cu Brad Pitt și Sandra Bullock, desigur!

Mariupolis 2 deschide Festivalul Anonimul 2022

Regizat de regretatul Mantas Kvedaravičius, Mariupolis 2, care a fost prezentat în premieră mondială în luna mai la Cannes, va deschide cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022. ...

Vedetele au intrat în Gaşca Animăluţelor DC la avanpremiera specială de la Cineplexx

Evenimentul de lansare a animației Gașca Animalutelor DC / DC League of Super-Pets de marți, 26 iulie, a adus cele mai simpatice animaluţe de supereroi pe marele ecran de la Cineplexx Băneasa și față în față cu vedetele care au dublat animația și cop...

Caravana filmului românesc revine în Parcul Municipal din Onești

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale revine în Parcul Municipal din Onești în perioada 31 iulie – 6 august, cu noi surprize pentru iubitorii de film românesc.

Thrillerul psihologic Spre Nord, selecționat la Festivalul de Film de la Veneția 2022

Spre Nord, debutul în lung metraj al regizorului Mihai Mincan, va fi prezentat în premieră la cea de-a 79-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Grota / Il buco, o experiență cinematică mistică, din 29 iulie în cinematografe

Filmul câștigător al Premiului Special al Juriului la Festivalul de la Veneția 2021 poate fi văzut în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

Documentarele Maria, inima României și Regele Mihai: Drumul către casă, la BIFF 2022

Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lung metrajului.

Video: Şerban Pavlu, Claudiu Bleonț și Ana Baniciu - voci în animația Gaşca Animăluţelor DC

Gaşca Animăluţelor DC are premiera în cinematografe pe 29 iulie și a adunat o listă de actori, influenceri și jurnaliști ca voci de dublaj în limba română pentru cea mai nouă animație de la Warner Bros. Pictures.

Deliric și Ana Maria Brânză, cot la cot pentru sport, la Cineplexx

Play Smart by Cineplexx - evenimentul ce îmbină baschetul și educația.

Festivalul de Film și Istorii Râșnov: Documentare internaționale și proiecții speciale

Ediția a XIV-a a Festivalului de Film și Istorii Râșnov aduce în fața publicului din România 12 documentare internaționale și două proiecții speciale din 11 țări.

Caravana Metropolis - Cinema în aer liber revine la Sibiu

Caravana Metropolis - Cinema în aer liber aduce și anul acesta la Sibiu 6 dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase și 4 ateliere de creație. ...

BIFF invită cineaștii români să-și înscrie producțiile în secțiunea Film Românesc

Bucharest International Film Festival invită cineaștii români să își înscrie producțiile la secțiunea Film Românesc.

Great Freedom a câştigat Trofeul Ceau, Cinema! 2022

Co-producţia austriaco-germană Marea libertate / Grosse Freiheit / Great Freedom (2021) a câştigat marele premiu la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara.

Programul FILM+ lansează apelul de proiecte pentru tinerii cineaști - ediția a VII-a

Cineaștii la început de carieră din România, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina sunt invitați să își înscrie proiectele la cea de-a VII-a ediție a FILM+.

Seria care a inspirat cel mai așteptat film original Netflix al verii: The Gray Man cu Ryan Gosling

Cartea sau filmul? Ambele! Dar, de data aceasta, noi îți recomandăm să începi cu cartea! De ce?

Evenimente

KINOdiseea Open Air revine între 23 august și 3 septembrie în București

Cea de-a XIV-a ediție a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) revine în București, de astă dată în ...

Noutati Home Entertainment

The Matrix Resurrections pe 4K UHD (Steelbook si plastic), Blu-ray si DVD

Pro Video ne aduce al patrulea film din seria Matrix după Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) și The Matrix Revolutions (2013). The Ma...

Ultimele Stiri

La Croisade, o comedie captivantă cu Louis Garrel …

Prezentat la Cannes în secțiunea Cinema for the Climate, Cruciada copiilor / La Croisade, este noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august.

08-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

12 celebrități intră în junglă în show-ul Sunt cel…

Sunt celebru, scoate-mă de aici! este show-ul de televiziune care supune celebritățile la provocări extreme și le pune față-n față cu cele mai mari fobii ale lor.

08-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Bullet Train: Acțiune, aventuri și umor în cel mai…

Din acest weekend putem vedea la cinema Bullet Train, cel mai nou film al regizorului specializat în filme de acţiune, David Leitch.

06-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

They Live și Christine de John Carpenter - în augu…

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

06-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Kajillionaire de Miranda July prezentat în premier…

Primul cineclub românesc dedicat exclusiv filmelor făcute de femei – F-Sides Cineclub lansează o nouă serie de proiecții în premieră în cinematografe din Bucuresti si din țară.

06-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Documentarul de investigație în focus la fARAD 202…

Festivalul internațional de film documentar fARAD revine la Arad între 7-11 septembrie 2022 pentru a noua ediție, dedicată documentarului de investigație.

06-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Regizorul și producătorul Dan Chișu vine la CineFA…

Regizorul și producătorul Dan Chișu a venit la CineFAN.podcast cu cele mai interesante și inedite povești pe care le-a trăit până acum!

05-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Caravana Românii au talent pleacă în căutarea eroi…

Cea mai mare scenă a talentului din România se pregătește pentru a-i primi pe concurenții unui nou sezon, pe aceia care au realizat că este momentul să facă cel mai...

04-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Rendez-vous cu Tudor Mușatescu și... Rodica Popesc…

Duminică, 7 august, la ora 16.00, pe TVR 3, Casa de Producție TVR vă propune să urmăriți: Rendez-vous cu Tudor Mușatescu și... Rodica Popescu-Bitănescu.

04-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Balaur - Din 9 septembrie în cinematografe

Filmul lui Octav Chelaru îi are în rolurile principale pe Mălina Manovici și Alexandru Papadopol şi este inspirat din fapte reale.

04-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

KINOdiseea Open Air revine între 23 august și 3 se…

Cea de-a XIV-a ediție a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) revine în București, de astă dată în Parcul Obor, în perioada 23 august -...

03-08-2022 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Din 17 august, pe VOYO, abonații se pot bucura de …

Au mai rămas doar câteva zile până când aventurile lui Doru, băiatul de la țară care-și schimbă viața și se mută... La Oraș vor putea fi urmărite, în exclusivitate, pe...

02-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Caravana filmului românesc se va afla la Slănic Mo…

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale ajunge pentru prima dată în frumoasa stațiune Slănic Moldova.

02-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Filmele romantice din seria Vara Iubirii continuă …

Și în luna august duminica este ziua dedicată romantismului la DIVA și sunt difuzate filme din seria Vara Iubirii.

02-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Programul Festivalului Anonimul 2022

A fost anunțat programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022.

01-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Premiere, cine-concerte și invitați de 5 stele la …

Pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania, întâlnirea cu publicul orădean a însemnat dragoste la prima vedere.

01-08-2022 | Eveniment | Emanuel Lazarescu

Ei sunt primii 18 artiști și sportivi care au acce…

Filmările pentru noul sezon al emisiunii Splash! Vedete la apă sunt în toi, iar primele sărituri și primele note s-au acordat deja concurenților care au pășit entuziasmați pe toate cele...

01-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Serialul Pup-o, mă! se lansează la Prima TV din ac…

Aventură, mult umor și o distribuție de zile mari. Asta le aduce din toamna lui 2022 Prima TV telespectatorilor în serialul Pup-o, mă!

01-08-2022 | TV & Online | Emanuel Lazarescu

Nichelle Nichols, Uhura din seria originală Star T…

Actriţa americană Nichelle Nichols, cunoscută pentru rolul Lt. Nyota Uhura din seria originală Star Trek, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică la vârsta de 89 de ani, a...

01-08-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Metronom - premiat la Jerusalem Film Festival

Filmul Metronom, în regia lui Alexandru Belc, a fost distins seara trecută cu Premiul Nechama Rivlin pentru cel mai bun film internațional la Jerusalem Film Festival.

29-07-2022 | CineStuff | Emanuel Lazarescu

Benzi desenate

A aparut vol. 35 al colectiei Marvel Must-Have - Spider-Man / Black Cat: Infernul violentei

Libertatea in parteneriat cu Editura Litera continua editarea colectiei inedita de benzi desenate: Marvel Must-Have. Săptămâna aceasta a apă...