Continuam seria de interviuri dedicata serialului Fear the Walking Dead, cu cel de-al saptelea interviu: cu actorul Ruben Blades (interpretul personajului Daniel Salazar).

Traind in acelasi univers ca The Walking Dead, Fear the Walking Dead este o drama indrazneata care exploreaza debutul apocalipsei mortilor prin intermediul unei familii destramate.

Premiera mondiala a celui mai asteptat nou serial, Fear the Walking Dead va fi duminica, 23 august de la ora 21:00. 

Primul episod, cu o durata mai lunga, va debuta de asemenea, pe televiziunile AMC Global din lume simultan cu premiera din SUA, luni, 24 august de la ora 4:00 si apoi se va redifuza in intervalul de primetime local, de la ora 23:00.

Iata mai jos interviul cu RUBEN BLADES (interpretul personajului Daniel Salazar).

Daniel Salazar este un refugiat din El Salvador care isi va proteja familia cu orice cost. Este proprietarul unei frizerii si este foarte mandru de afacerea sa, dar in general este foarte privat in cadrul comunitatii. Unii dintre clientii regulati ai lui Daniel frecventeaza Salazar’s Cuts de ani buni, dar abia il cunosc pe barbatul care ii tunde. Atunci cand oamenii incep sa invie din morti, Salazar revine barbatul care a fost odata, un barbat care ar face orice pentru a asigura supravietuirea familiei sale. 

Ruben Blades este un artist extrem de distins, a carui activitate se intinde in mai multe medii si scene. Puteti sa il vedeti jucand in Hands of Stone alaturi de Robert De Niro, Edgar Ramirez si John Turturro. A aparut recent in The Counselor al lui Ridley Scott, alaturi de Michael Fassbender.  

In filme, Blades a jucat roluri memorabile sub conducerea unor regizori ca Robert Redford in The Milagro Beanfield War, Robert Rodriguez in Once Upon a Time in Mexico, Spike Lee in Mo’ Better Blues, Alan Pakula in The Devil’s Own si Jack Nicholson in The Two Jakes

Il puteti vedea si in filmul de lung metraj Safe House alaturi de Denzel Washington si Ryan Reynolds.  A fost nominalizat la doua premii Emmy pentru munca sa in filmele de televiziune The Josephine Baker Story (1991) si Crazy from the Heart (1992).  

Pe langa activitatea sa din filme, Blades este unul dintre cei mai de succes cantareti din istoria muzicii din Panama. A castigat 10 Premii GRAMMY®, incluzand unul in categoria World Music. Are o diploma de licenta in drept si stiinte politice de la Universitatea din Panama si de la Facultatea de Drept Harvard. 

A candidat ca Presedinte al Republicii Panama in 1994, clasandu-se pe locul trei cu 18% din voturi. Blades este un exemplu perfect al unui adevarat barbat al renasterii.

Cine este Daniel Salazar? Care este povestea lui, inainte de a ne intalni in serial?
Daniel Salazar s-a nascut intr-o tara central-americana, si a ajuns in Statele Unite ca o consecinta a razboiului civil din anii ’70/ ‘80. A sosit in SUA cu sotia sa, Griselda, si cu fiica lor, Ofelia. S-a stabilit in Los Angeles, unde sunt multi oameni la fel ca el. Si-a deschis o frizerie si asa este cunoscut in zona, drept frizerul. Cred ca, daca examinezi indeaproape oamenii, vei descoperi multe surprize, multe diferente intre ce credeai despre ei si ce sunt in realitate. Suntem niste fiinte foarte complexe. Avem tendinta de a categorisi, de a folosi stereotipuri si de a ne forma opinii pornind de la aparente, cand in realitate suntem foarte complicati. Asa incat ceea ce vezi nu e neaparat realitatea. In cazul nostru, din pricina conditiilor in care il cunoastem pe personaj, nu pare sa fie nimic extraordinar la el.

 

Ce te-a intrigat la rolul lui Daniel Salazar?
Imi place faptul ca Salazar este un personaj complex. Cand am fost recrutat pentru acest proiect, a fost printre primele lucruri care mi s-au spus si care mi-au starnit imediat interesul. Am jucat multe roluri in viata, iar unele nu vor fi considerate importante, pentru ca nu au participat extensiv la proiect. Dar fiecare rol are potentialul sau. In cazul de fata, traiectoria lui Daniel Salazar va fi un motiv de satisfactie pentru mine ca actor. Dar, ca orice altceva, a fost si un act de credinta. am crezut in scenarist si in felul cum si-a prezentat pozitia.A fost suficient de inteligent cu lucrurile pe care le-a putut spune, fara sa dezvaluie prea multe; a fost suficient de clar pentru a-mi starni curiozitatea si ma bucur ca am acceptat rolul. 

 

Ce imprumuta povestii faptul ca se petrece in Los Angeles?
Orice oras care are o populatie de cateva milioane este locul perfect pentru a te ascunde la vedere. Asta este un aspect. Celalalt este ca, in Statele Unite, oamenii au tendinta sa te lase in pace. Exista mai mult respect pentru spatiul privat si poti incepe o viata noua fara ca altii sa isi dea seama.

 

Ce este intrigant la premisele de la care porneste serialul?
La inceput, am crezut ca e un serial facut pentru cei care vor sa se deconecteze, si e nevoie si de asa ceva. Acest serial, premisa de la care porneste el este una foarte interesanta in multe sensuri, pentru ca ce ni se pune de fapt in fata este cum ar fi lumea fara lege, fara ordine, fara norme de conduita si cum ar fi cu putinta sa supravietuiesti in asemenea conditii. Este o intrebare foarte solida, pentru ca situatiile de urgenta par sa aduca la suprafata tot ce e mai bun, dar si mai rau din noi. Unii nu si-ar ajuta semenii in mod normal, dar cand ne confruntam cu situatii de cataclism, vezi oameni cum apar si ii ajuta pe niste straini, chiar cu pretul propriei sigurante sau vieti. Si asta e o mare calitate, faptul ca oamenii au capacitatea de a nu fi egoisti si de a-i ajuta pe altii. Intrebarea serialului este daca asta se poate mentine intr-o situatie de colaps total al societatii, daca latura luminoasa din caracterul nostru va avea castig de cauza, sau daca vom reveni la a fi animale. Situatie te forteaza sa iei in considerare asemenea lucruri. 

 

Prin ce se deosebeste de The Walking Dead?
Sunt cateva diferente imediate. Acum incepem sa intelegem problema. Nimeni nu stie cu precizie despre ce e vorba. Nu stim ce se intampla, nu stim daca se poate vindeca, ceea ce genereaza multe dileme morale si probleme de reactie. In al doilea rand, legaturile dintre indivizi sunt bazate pe o realitate diferita decat in celalalt film, unde situatia e permanenta si stii deja ce se intampla. Asa incat dezvoltarea atitudinii care va ajunge la maturitate in celalalt film este foarte interesant de urmarit, pe masura ce situatia incepe sa fie inteleasa de oameni. In plus, eu sunt muzician si nu ai niciodata parte de exact acelasi public. Asta inseamna ca personajele, chiar daca se confrunta cu situatii similare, nu sunt copii fidele ale celor din celalalt film, asa incat exista mereu un element surpriza, si nu poti sa compari cele doua seriale. Acesta are un public distinct. E un alt serial. 

 

Descrie-ne relatia pe care o are Daniel cu sotia sa, Griselda.
Pentru Daniel, Griselda este stabilitate, un memento permanent ca bunatatea si iubirea exista, ca siguranta exista. In lumea lui Daniel, toate astea sunt efemere. Daniel nu este o persoana increzatoare din fire, dar Griselda este stanca neclintita din viata lui, unde poate gasi mereu aceeasi afectiune, iubire si intelegere.De asemenea, ea are un mod de gandire mai obiectiv, mai putin dominat de manie si mai rational. Asa incat, Daniel se poate duce oricand acolo.

 

Prin ce se deosebesc Daniel si Travis in felul cum se raporteaza la apocalipsa?
Travis e un om bun. Problemele si trecutul lui nu l-au condus, nici pe el, nici pe Madison, la acel loc unde Daniel a trait  si stie foarte bine ca exista. Asa se face ca toate reactiile lui Travis se bazeaza pe inocenta lui, cum ar veni. Dar e o inocenta bazata pe ignoranta.Am scris, acum mult timp, o piesa alaturi de Lou Reed, intitulata„Calmul de dinaintea furtunii,”si acolo e un vers care spune „A fost o vreme cand ignoranta ne facea inocenta puternica.” si mi-am amintit ca Lou spunea “Nu, nu… a fost o vreme cand inocenta ne facea ignoranta puternica.”Oricum ar fi, versul se aplica bine in cazul de fata. Travis este produsul lumii care a fost. Daniel este produsul disolutiei acelei lumi, la un moment anterior. Aceasta l-a fortat sa plece, sa se stabileasca in SUA si ii permite sa se dispenseze de considerente morale, ceea ce este in definitiv cel mai greu lucru pentru el. ar prefera sa traiasca in lumea Griseldei, dar acum trebuie sa faca ceea ce se impune, chiar daca asta inseamna sa fragmenteze familia pentru a o proteja mai bine. 


Din aceeasi categorie...

Serialul Povești nespuse, disponibil în AntenaPlay

Serialul Povești nespuse, disponibil în AntenaPlay

Povești nespuse / Annemin Sırrıdır Çocuk - serialul care a cucerit o lume întreagă ajunge în România.

Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu

Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu

Sâmbătă, 27 aprilie, Cinemaraton are onoarea să-l sărbătorească pe unul din cei mai importanți cineaști români, regizorul Cristian Mungiu.

Serialul Vinovaţi de iubire, o poveste despre puterea vindecatoare a dragostei, în curând, la Kanal D

Serialul Vinovaţi de iubire, o poveste despre puterea vindecatoare a dragostei, în curând, la Kanal D

Urmând tradiţia de a oferi telespectatorilor săi cele mai bune seriale turceşti, Kanal D aduce, în curând, în faţa publicului o nouă producţie emoţionantă, Vinovaţi de iubire / Masumlar Apartimani, în care dragostea şi puterea sa vinde...

Iulian Postelnicu și Alexandru Papadopol în Brigada Nimic - un nou serial, din 20 mai, la PRO TV și pe VOYO!

Iulian Postelnicu și Alexandru Papadopol în Brigada Nimic - un nou serial, din 20 mai, la PRO TV și pe VOYO!

Un nou serial începe luni, 20 mai, la PRO TV și pe VOYO. Brigada Nimic este o comedie savuroasă în care patru polițiști luptă împotriva lumii interlope din București.

În luna mai, seria polițistă Crimă în... continuă la Diva, cu 4 filme în premieră

În luna mai, seria polițistă Crimă în... continuă la Diva, cu 4 filme în premieră

Amatorii de povești polițiste și detectivi cu mintea brici au motive de bucurie în luna mai.

Paramount va reprezenta în exclusivitate vânzările de publicitate ale SkyShowtime

Paramount va reprezenta în exclusivitate vânzările de publicitate ale SkyShowtime

SkyShowtime continuă să fie un lider bazat pe valoare, lansând pe 23 aprilie un nou abonament susținut de reclame.

Diseară, în Clanul, Sergiu, omul de bază a lui Bebe Măcelaru, e gata să-l trădeze

Diseară, în Clanul, Sergiu, omul de bază a lui Bebe Măcelaru, e gata să-l trădeze

A început numărătoarea înversă! Sunt ultimele episoade din CLANUL și fiecare trebuie să-și găsească drumul și să-și plătească păcatele.

Barbra Streisand va lansa un single pentru serialul The Tattooist of Auschwitz

Barbra Streisand va lansa un single pentru serialul The Tattooist of Auschwitz

SkyShowtime ne eanunță că Barbra Streisand, cântăreață, compozitoare, actriță, scriitoare și regizoare, câștigătoare a premiilor Emmy®, Grammy®, Oscar® și Tony®, a înregistrat o melodie nouă intitulată Love Will Survive, dedicat...

Viasat History difuzează al treilea sezon din seria Bettany Hughes' Treasures of the World

Viasat History difuzează al treilea sezon din seria Bettany Hughes' Treasures of the World

Bettany Hughes, istoric, autor, prezentator și profesor premiat, revine la Viasat History cu un nou sezon al seriei documentare Bettany Hughes: Comori / Bettany Hughes' Treasures of the World. ...

Ana Maria Pal a părăsit Survivor All Stars, iar concurenții rămași vor da, diseară, bătălia Imunității

Ana Maria Pal a părăsit Survivor All Stars, iar concurenții rămași vor da, diseară, bătălia Imunității

Unificarea. Momentul atât de așteptat de către toți cei rămași în competiție.

James Cameron și Paul Rudd ne aduc un serial captivant: Secretele caracatiței

James Cameron și Paul Rudd ne aduc un serial captivant: Secretele caracatiței

Folosesc instrumente, gândesc creativ, comunică cu alte specii și probabil pot visa. Veți putea vedea scene incredibile din viața unor nevertebrate unice în cea mai recentă producție Secretele caracatiței avându-l ca producător executiv pe...

Nimic nu mai este cum a fost în Clanul! Serialul a fost, aseară, în topul preferințelor celor de acasă

Nimic nu mai este cum a fost în Clanul! Serialul a fost, aseară, în topul preferințelor celor de acasă

În episodul de aseară, toate lucrurile au luat o întorsătură neașteptată!

Diseară, are loc UNIFICAREA la Survivor All Stars

Diseară, are loc UNIFICAREA la Survivor All Stars

Au luptat 13 săptămâni cu toate puterile. Au demonstrat că merită să fie printre cei mai buni și au depășit fiecare provocare.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Au inspirat milioane de români prin gastronomie, au dărâmat granițele bucătăriei de acasă și, cu pasiune, au transformat fiecare farfurie într-o adevărată operă de artă.

SkyShowtime lansează trailerul pentru miniseria A Gentleman in Moscow

SkyShowtime lansează trailerul pentru miniseria A Gentleman in Moscow

Seria limitată, în care joacă Ewan McGregor, este bazată pe romanul bestseller scris de Amor Towlesși va fi disponibilă în exclusivitate pe SkyShowtime din 18 aprilie.

National Geographic ne invită într-o călătorie fascinantă spre viitor odată cu lansarea NASA: Culisele Inovațiilor

National Geographic ne invită într-o călătorie fascinantă spre viitor odată cu lansarea NASA: Culisele Inovațiilor

National Geographic invită telespectatorii într-o călătorie fascinantă spre viitor odată cu lansarea seriei NASA: Culisele Inovațiilor. Premiera documentarului va avea loc pe 16 aprilie, ora 21:00.

Un documentar filmat în România, în premieră la Viasat Nature

Un documentar filmat în România, în premieră la Viasat Nature

Viasat Nature difuzează în premieră luni, 15 aprilie, de la ora 21.00 programul Transilvania: Urșii din spatele casei, un documentar filmat în pădurile din Transilvania, pe urmele celui mai fascinant mamifer omnivor: ursul brun. ...

Premieră Viasat History - Povestea Annei Frank: Capitolul neștiut

Premieră Viasat History - Povestea Annei Frank: Capitolul neștiut

Povestea Annei Frank: Capitolul neștiut / No Asylum: The Untold Chapter of Anne Frank's Story în premieră Viasat History, sâmbătă 13 aprilie.

History Channel pregătește serialul docu-reality Vânătorii de Comori: România

History Channel pregătește serialul docu-reality Vânătorii de Comori: România

HISTORY Channel România, parte din A+E Networks EMEA, anunță o nouă serie docu-reality de șase episoade, intitulată Vânătorii de Comori: România.

Lia - Soţia soţului meu de la Antena 1 a fost reînnoit pentru sezonul 4 și ultimul al seriei

Lia - Soţia soţului meu de la Antena 1 a fost reînnoit pentru sezonul 4 și ultimul al seriei

Vara aceasta, povestea din Camera 609 dezvăluie marele deznodământ.

Bebe Măcelaru mesaj dur pentru Costoiu, diseară, în Clanul

Bebe Măcelaru mesaj dur pentru Costoiu, diseară, în Clanul

Doar câteva ore ne despart de cel de-al 8-lea episod din serialul Clanul, unde lucrurile vor scăpa de sub control.

Star Trek, Jack Ryan şi The Rookie: Feds, în luna aprilie la AXN România

Star Trek, Jack Ryan şi The Rookie: Feds, în luna aprilie la AXN România

Momente pline de adrenalină, eroi din viața reală și noi episoade pline de acțiune, suspans și dramă vor fi difuzate în aprilie la AXN.

The Walking Dead: Daryl Dixon, în premieră la AMC în luna aprilie

The Walking Dead: Daryl Dixon, în premieră la AMC în luna aprilie

Unul dintre cele mai îndrăgite personaje din universul filmelor cu zombi, Daryl Dixon, are parte de propriile aventuri în noul serial în premieră la AMC, începând cu 8 aprilie, de la ora 22:00.

In Memoriam Amza Pellea la Cinemaraton

In Memoriam Amza Pellea la Cinemaraton

Duminică, 07 aprilie, și luni, 08 aprilie, televiziunea Cinemaraton, parte a  Grupului Clever, dedică memoriei lui Amza Pellea 2 zile și 2 nopți cu 25 de filme românești în care marele nostru actor a fost protagonist. ...

Megogo și Warner Bros. Discovery își extind parteneriatul și lansează un nou abonament cu televiziunile HBO și Cinemax

Megogo și Warner Bros. Discovery își extind parteneriatul și lansează un nou abonament cu televiziunile HBO și Cinemax

MEGOGO, un serviciu media specializat în televiziune online, își extinde biblioteca de canale TV.