In perioada 18-27 august 2011, Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie Mircea Dinescu organizeaza, in Portul Cultural Cetate Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara - Editia a II-a. Dunarea.

Finantat de Consiliului National al Cinematografiei si Institutului Cultural Roman, Festivalul va pastra si in acest an reteta verificata cu ocazia primei editii, inlocuind insa ingredientele balcanice cu cele dunarene.

Astfel, fiecare din cele zece zile ale Festivalului va fi dedicata uneia dintre tarile riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina.

In trei locatii diferite se vor proiecta pelicule din tara care devine subiectul zilei, iar la mesele luate in comun, invitatii producatori, regizori si actori veniti sa-si prezinte filmele, reprezentanti ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalisti vor descoperi savoarea bucatariei din tara respectiva.

Alaturi de filme noi, cu premii importante in palmares, se vor proiecta in chip de tusa retro consonanta cu spiritul locului pelicule de arhiva legate de Dunare.

La cealalta extrema in timp, ziua Romaniei va fi centrata pe fenomenul botezat cu aceasta ocazie The Next Romanian Wave si va propune atentiei publicului scurt metrajele si documentarele unor tineri cineasti romani talentati aflati la inceput de drum. In orele de dimineata se vor organiza dezbateri si conferinte de presa dedicate filmelor din ajun.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara nu are un caracter competitiv, menirea lui nefiind sa hraneasca orgolii, ci sa trezeasca interesul si curiozitatea fata de vecinul adesea prea putin cunoscut.

Aceasta formula slujeste perfect scopurile Festivalului: atragerea atentiei asupra unor spatii culturale efervescente si mijlocirea unor intilniri ce vor duce cu siguranta la legaturi de cursa lunga si colaborari internationale.

In cele zece zile de sarbatoare pe malul Dunarii si spectatorii ocazionali vor avea ocazia sa vizioneze cele peste 100 de lung metraje, documentare si scurt metraje (intrarea la proiectii si la celelalte evenimente fiind libera), sa participe la intalniri cu cineastii din tarile dunarene si sa deguste (contra cost) aceleasi delicatese gastronomice ca si invitatii.

Intre 2-4 septembrie Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea o replica de trei zile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.

In perioada 18-27 august 2011, Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie Mircea Dinescu organizeaza, in Portul Cultural Cetate Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara - Editia a II-a. Dunarea.

Finantat de Consiliului National al Cinematografiei si Institutului Cultural Roman, Festivalul va pastra si in acest an reteta verificata cu ocazia primei editii, inlocuind insa ingredientele balcanice cu cele dunarene.

Astfel, fiecare din cele zece zile ale Festivalului va fi dedicata uneia dintre tarile riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina.

In trei locatii diferite se vor proiecta pelicule din tara care devine subiectul zilei, iar la mesele luate in comun, invitatii producatori, regizori si actori veniti sa-si prezinte filmele, reprezentanti ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalisti vor descoperi savoarea bucatariei din tara respectiva.

Alaturi de filme noi, cu premii importante in palmares, se vor proiecta in chip de tusa retro consonanta cu spiritul locului pelicule de arhiva legate de Dunare.

La cealalta extrema in timp, ziua Romaniei va fi centrata pe fenomenul botezat cu aceasta ocazie The Next Romanian Wave si va propune atentiei publicului scurt metrajele si documentarele unor tineri cineasti romani talentati aflati la inceput de drum. In orele de dimineata se vor organiza dezbateri si conferinte de presa dedicate filmelor din ajun.

Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara nu are un caracter competitiv, menirea lui nefiind sa hraneasca orgolii, ci sa trezeasca interesul si curiozitatea fata de vecinul adesea prea putin cunoscut.

Aceasta formula slujeste perfect scopurile Festivalului: atragerea atentiei asupra unor spatii culturale efervescente si mijlocirea unor intilniri ce vor duce cu siguranta la legaturi de cursa lunga si colaborari internationale.

In cele zece zile de sarbatoare pe malul Dunarii si spectatorii ocazionali vor avea ocazia sa vizioneze cele peste 100 de lung metraje, documentare si scurt metraje (intrarea la proiectii si la celelalte evenimente fiind libera), sa participe la intalniri cu cineastii din tarile dunarene si sa deguste (contra cost) aceleasi delicatese gastronomice ca si invitatii.

Intre 2-4 septembrie Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea o replica de trei zile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.


Din aceeasi categorie...

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie, în weekendul alegerilor europarlamentare.

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...