Cel mai important eveniment dedicat pasionatilor de benzi desenate, animatii, jocuri video dar si seriale TV si filme ajunge pentru prima data in Romania. Este vorba de Comic Con- conceptul care sta la baza celebrelor conventii San Diego Comic Con International sau New York Comic Con.

Conventia East European Comic Con va avea loc la Bucuresti, in perioada 30- 31 Martie 2013, la Palatul National al Copiilor, propunandu-si sa adune tinerii pasionati de celebrele benzi desenate americane comics, jocuri video, animatii si benzi desenate japoneze, filme si seriale TV.

In cele doua zile de Comic Con vizitatorii vor putea asista si participa la diverse concursuri, proiectii video, sesiuni speciale cu celebritati din lumea cinematografica si cea a benzilor desenate, precum si sa-si achizitioneze produse specifice acestui gen de eveniment.

Printre competitiile organizate la Comic Con se numara celebrul concurs de costume Cosplay, unde participantii interpreteaza o mini-sceneta, purtand costumul unui personaj de banda desenata, joc video, animatie sau film si imitandu-i cat mai exact gesturile si comportamentul; un concurs cu intrebari si raspunsuri (Quiz) pentru persoanele pasionate de serialele tv, comics si jocuri video; un concurs de talente bazat pe un concept specific japonez si un concurs de desen.

O parte importanta a evenimentului o vor constitui competitiile de jocuri video pentru PC si console, organizate cu suportul Electronic Sports League Romania (ESL), castigatorilor fiindu-le asigurate premii substantiale.

East European Comic Con va fi impartita in cateva zone:

Japan Wing - zona destinata celor pasionati de cultura japoneza, in special anime si manga (animatii si benzi desenate japoneze)

Comics & More - zona dedicata benzilor desenate internationale, dar si autohtone. Tot aici va fi plasat si Artists Alley (Aleea Artistilor) - un loc unde vor fi promovati tineri artisti ai acestui gen, putandu-si comercializa lucrarile proprii. Va exista si o mini-zona a comunitatilor, unde grupuri organizate de fani ale unor productii cinematografice celebre precum Star Wars isi vor putea prezenta costumele create si activitatile pe care le desfasoara.

Gaming Area - dedicata gamerilor, care vor putea incerca aici cele mai recente aparitii din lumea jocurilor pentru computer si console, vor putea sa se dueleze in afara competitiilor oficiale si sa afle mai multe informatii despre ce inseamna sa participi la competitii internationale de jocuri, de la invitati - gameri profesionisti.

De asemenea, vor exista si zone dedicate jocurilor de societate pe tabla si jocurilor cu carti colectionabile.

Pentru a afla mai multe detalii despre East European Comic Con va invitam sa accesati pagina oficiala a evenimentului unde veti gasi si o lista cu invitati, care va fi actualizata periodic.


Din aceeasi categorie...

Hit Man și Kinds of Kindness la American Independent Film Festival 2024

Hit Man și Kinds of Kindness la American Independent Film Festival 2024

Kinds of Kindness, al lui Yorgos Lanthimos, cu Emma Stone și Willem Dafoe, are premiera la București în cadrul AIFF 8 îndată după premiera mondială de la Cannes. ...

I ❤ DOC, o extensie specială a Festivalului fARAD, sosește în mai la București, la ARCUB

I ❤ DOC, o extensie specială a Festivalului fARAD, sosește în mai la București, la ARCUB

În 2023, Festivalul Internațional de Film Documentar fARAD  – co-produs de Insula 42 și Centrul Municipal de Artă Arad / Primăria Arad – a împlinit zece ani.

Dogman de Luc Besson deschide TIFF 2024

Dogman de Luc Besson deschide TIFF 2024

Miile de spectatori așteptați la Gala de Deschidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14 – 24 iunie 2024) vor avea parte de o experiență cinematografică intensă și memorabilă. ...