Cea de-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL se desfasoara in acest an, in mod exceptional, in Bucuresti, in perioada 12-17 august, pastrand atmosfera din Delta si ideea de a te indeparta de “betoanele urbane” ca sa vezi filme bune intr-o atmosfera speciala.

Avand in vedere ca locul de desfasurare traditional al festivalului, Satul de Vacanta Delfinul din Sfantu Gheorghe, se afla in renovare si nu va fi deschis in acest an, ANONIMUL 11 va aduce Delta si atmosfera de Festival in mijlocul Bucurestiului, oferind intr-o oaza de liniste si verde, filme, concerte, workshopuri si discutii cu publicul.

ANONIMUL 11 va avea loc in perioada 12-17 august la Verde Stop (Strada Barbu Vacarescu 162-164, sector 2) iar intrarea la proiectii va fi, ca si pana acum, libera.

Festivalul isi pastreaza si in 2014 structura, incluzand in program panorama internationala (filme premiate la alte festivaluri importante din 2014, omagii, retrospective), sectiunea OFF romanesc dar si programul competitional - cu sectiunile de lung metraj, scurtmetraj fictiune si scurt metraj animatie.

Inscrierile pentru Competitia de scurt metraj au avut loc in perioada 31 martie - 31 mai, urmand ca selectia finala sa fie realizata de criticul de film Irina-Margareta Nistor, din cele peste 450 de filme inscrise din 35 de tari.

Competitia de lung metraj va prezenta si anul acesta titlurile propuse de selectorul oficial al Festivalului, Ludmila Cvikova - Head of International Programming in cadrul Institutului de Film din Doha.

Lineup-ul competitional va fi anuntat la sfarsitul lunii iulie.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, precum si celelalte premii, vor fi acordate in continuare in baza voturilor exprimate de catre publicul prezent la Festival.

Cea de-a XI–a editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, organizata de Fundatia Anonimul, va avea loc in perioada 12-17 august la Verde Stop, Bucuresti.

 


Din aceeasi categorie...

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Festivalul Filmului European 2024 debutează la București pe 9 mai

Ediția a 28-a Festivalului Filmului European va debuta la București chiar de Ziua Europei, pe 9 mai și se va încheia la Chișinău, pe 8 iunie, în weekendul alegerilor europarlamentare.

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes 2024

Nasty, documentarul despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecția celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lum...

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, va avea premiera mondială în Competiția Oficială la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a fost selectat în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care va avea loc între 14 și 25 mai. ...