Invitatul CineFanului din aceasta saptamana este actorul, regizorul si scenaristul Emanuel Parvu. Emanuel a scris special pentru voi care este recomandarea lui de suflet! Ii dam cuvantul si ii multumim inca o data ca a acceptat invitatia noastra!

"Daca m-ar pune cineva sa aleg la ce film as putea sa ma uit toata viata in fiecare saptamana, i-as spune 2046

Wong Kar Wai m-a fascinat de la inceput, cred ca primul film pe care l-am vazut facut de el a fost Chungking Express. Dar cand am vazut 2046, am inteles de ce o poveste fara vorbe poate fi in atat de multe planuri. 

Pentru mine, o incursiune intr-o cultura atat de diferita, atat de "neinteleasa" de noi, europenii, o "intrare" intr-o poveste atat de "altfel" a marcat un fel de "limita a inceputului" intr-o poveste in care, pe atunci, incercam sa intru doar ca actor. 

Eram in perioada studentiei, cand am inteles ca "the way of storytelling" este cel mai important lucru intr-o opera vizuala, fie ea film sau teatru. Dupa ani, in incercarile de a cocheta cu regia de film, am incercat sa aplic lucrurile pe care am incercat sa le deslusesc. 

Povestea, spusa intr-o subtitrare (care, fie vorba intre noi, ne vaduveste de nuantele actoricesti ale unei exprimari in care putem intelege ce spune actorul) concisa, este una dintre cele mai frumoase povesti pe care le-am vazut pe micul ecran. 

Felul lui narator (al lui Kar Wai), unghiulatia aleasa, jocul conceput insuflat actorilor, culorile, muzica, compozitia, totul, dar (pentru mine) absolut totul, imi motiveaza recomandarea, care sper (dupa vizonare - in cazul unora sau dupa readuceri aminte - in cazul altora) sa fie si pe placul cititorilor. 

PS. Daca ar fi sa aleg doua filme as alege si In the mood for Love, de acelasi autor. :)"