Paul BettanyKeisha Castle-Hughes si Chris Noth fac parte din distributia unui nou serial de fictiune Discovery intitulat Manifesto

Produs de John Goldwyn, in calitate de consultant Discovery, alaturi de Lionsgate, Trigger Street Productions, casa de productie ce apartine lui Kevin Spacey si lui Dana Brunetti, si Discovery Channel, serialul urmareste povestea lui Ted Kaczynski (interpretat de Paul Bettany), poreclit "Unabomber", una dintre marile minti criminale ale lumii, spusa din perspective agentului FBI insarcinat cu prinderea lui.

Producatorul si regizorul de televiziune Greg Yaitanes (Quarry, Banshee), castigator al Premiului Emmy®, va fi producator executiv, regizor si scenarist-sef al acestei productii. 

Filmarile pentru Manifesto vor incepe in Atlanta, la finalul acestei luni, iar premiera in Romania este programata pentru a doua jumatate a lui 2017. 

Chris Noth va juca rolul lui Don Ackerman, directorul Diviziei din Zona Golfului a FBI, seful echipei care s-a ocupat de cazul "Unabomber". 

Keisha Castle-Hughes a primit rolullui Tabby, un agent de teren care devine partenerul agentului FBI Jim "Fitz" Fitzgerald, interpretat de actorul Sam Worthington, cu roluri anterioare in filmul lui Mel Gibson, Hacksaw Ridge, foarte apreciat de critici, si in Avatar

Serialul va fi o premiera pentru Bettany si Worthington, care primesc primele lor roluri principale intr-o productie TV difuzata in SUA.

Serialul face parte dintr-o miscare ampla, care isi propune sa aduca mai multe productii de fictiune de inalta calitate in oferta Discovery, sub indrumarea lui Rich Ross, Group President Discovery, Animal Planet si Science Channel. 

Ross l-a desemnat pe producatorul John Goldwyn sa conduca acest proiect de fictiune. 

Goldywn a fost producator executiv si pentru seria filmata de Discovery in Romania, Harley and the Davidsons, care a ajuns la peste 4,4 milioane de telespectatori in septembrie 2016, devenind cea mai urmarita miniserie de pe un canal TV in ultimii 3 ani si jumatate.

Manifesto relateaza cum s-a dezis Jim “Fitz” Fitzgerald de metodele “vechii garzi”, optand in schimb pentru o abordare noua si radicala in modul de colectare a informatiilor. 

Fitzgerald, de formatie specialist in profiluri psihologice, s-a concentrat in schimb pe aspectele lingvistice, fapt care a jucat un role sential in rezolvarea acestui caz. El a considerat ca va putea afla adevarata identitate a lui “Unabomber” studiind atent limbajul din The Manifesto, o relatare detaliata a catorva dintre planurile puse la cale de Kaczynski.

Teaserul productiei poate fi vazut mai jos: