A 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Comedie Film 4 Fun se va desfășura în perioada 3 – 5 noiembrie 2023, la Cinemateca Eforie și ARCUB.

Din Sinaia, orașul care l-a găzduit în ultimii ani, Film 4 Fun revine în București, unde a început istoria festivalului.

Film 4 Fun are pentru a cincea oară o competiție internațională de scurtmetraje comice. Aceasta include 30 de filme reprezentând 17 țări: Franța (7 producții), Spania (5), Germania, Italia și România (2), Argentina, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Estonia, Iran, Israel, Marea Britanie, Mexic și SUA (câte 1 film fiecare).

Scurtmetrajele intrate în competiție, finalizate după 1 noiembrie 2021, au fost selecționate de criticul de film Mihai Fulger din cele 805 de producții din toată lumea înscrise în festival.

Dintre filmele din competiție, 27 vor putea fi văzute și online, gratuit și în întreaga lume, pe site-ul festivalului (www.Film4Fun.ro), în zilele de 3 și 4 noiembrie. Aceste 27 de scurtmetraje comice intră în cursă pentru Premiul Publicului, stabilit pe baza voturilor spectatorilor care vizionează filmele.

Competiția Film 4 Fun este din nou evaluată de un juriu internațional, care acordă premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu. Juriul de experți al ediției a 15-a a festivalului este compus din trei membri: criticul de cinema francez Fabien Baumann (de la reputata revistă Positif), care revine la Film 4 Fun după ediția din 2021, actrița română Andreea Vasile și directorul de imagine și regizorul româno-francez Horea Lapteș.

Programul ediției a 15-a mai include, la Cinemateca Eforie, două noi lungmetraje comice savuroase. Publicul Film 4 Fun poate vedea, în premieră românească, comedia de acțiune hollywoodiană Bodyguardul: Misiune în junglă / Freelance (regia Pierre Morel), avându-i în distribuție pe John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba, Alice Eve și Christian Slater.

De asemenea, festivalul prezintă în avanpremieră filmul Confort nordic / Northern Confort, o coproducție Islanda-Marea Britanie-Germania în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson), cu Björn Hlynur Haraldsson, Timothy Spall, Lydia Leonard, Ella Rumpf și Nick Blakeley.

Producătoarea, regizoarea, monteuza și profesoara Laura Georgescu Baron, directoare-fondatoare a festivalului Film 4 Fun, a declarat:

„Prin acest eveniment ne propunem promovarea unei apreciate forme de divertisment – comedia, un gen cinematografic deloc facil – pentru a atrage publicul în săli. În cadrul festivalului, prezentarea filmelor de comedie, atât românești, cât și internaționale, reprezintă un bun prilej pentru a aduce în fața publicului autori consacrați, dar și debutanți. Anul acesta, Film 4 Fun se va desfășura la Cinemateca Eforie, locul unde a avut loc prima ediție a festivalului, precum și la ARCUB”.

Festivalul Internațional de Film de Comedie Film 4 Fun este organizat de Fundația Cine Remember, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al DACIN SARA, al Uniunii Cineaștilor din România și al ARCUB.

Mai multe informații despre festival găsiți pe site-ul Film4Fun.ro, precum și pe pagina de Facebook Film 4 Fun.

Site oficial: www.film4fun.ro

Afis Film 4 FUN 2023