Sâmbătă și duminică, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, are loc a doua ediție a festivalului Suflet de România.

Evenimentul care încurajează artizanii României să se conecteze la comunitate și ne ajută să descoperim micii producători locali, tradițiile și obiceiurile autentice ale satului românesc.

Pe 27 și 28 aprilie, între orele 12:00 – 19:00, festivalul Suflet de România oferă participanților ocazia să călătorească într-un sat atemporal.

Printre filmele care pot să fie urmărite gratuit cu sprijinul Cinemaraton TV, pe ecran mare, și care fac conexiunea cu satul românesc autentic se află Păcală (1974, r. Geo Saizescu), BD la munte și la mare (1971, r. Mircea Drăgan), Liceenii (1986, r. Nicolae Corjos), Veronica (1973, r. Elisabeta Bostan), Extemporal la dirigenție (1987, r. Nicolae Corjos) și Amintiri din copilărie (1965, r. Elisabeta Bostan).

Spectatorii se pot lăsa inspirați de proiecțile speciale din festival și pentru a se înscrie la concursul Cinemaraton TV unde, dacă votează filmul românesc preferat, pot câștiga, săptămânal, prin tragere la sorți, un televizor SONY BRAVIA, Ultra HD 4K. Detaliile despre concurs precum și lista completă de filme pentru vot pot fi găsite pe site-ul Cinemaraton TV.

Pentru iubitorii de filme românești, dar și cei care încă nu le-au descoperit farmecul, acest weekend oferă un adevărat regal pe domeniul de la Savârșin, în a doua ediție a festivalului Suflet de România.

Evenimentul inițiat de Profi reunește, pe 27 și 28 aprilie, mici producători locali, ateliere cu meșteșugari iscusiți, un cinematograf în aer liber cu filme românești, dansuri populare, concerte, dar și o caravană medicală.

Accesul la festival este gratuit și se poate face din DN74, indicații complete de orientare, precum și programul celor două zile de festival fiind disponibile pe https://www.profi.ro/suflet-de-romania

La festivalul Suflet de România se poate ajunge cu mașina personală, din Drumul Troașului (DC74), accesibil din drumul european E68 sau prin intermediul curselor regulate cu microbuze din Arad, Timișoara sau localitățile apropiate, dar și cu trenul, fiind mai multe curse care fac legătura principalelor orașe din țară cu Gara Săvârșin.