Biletele pentru cea de-a 11-a editie a festivalului vor fi puse in vanzare incepand de luni, 28 mai 2012, la Cinema FLORIN PIERSIC, Piata Mihai Viteazul, nr. 11, Cinema ARTA, str. Universitatii, nr. 3, Cinema VICTORIA, B-dul Eroilor, nr. 51, Casa de Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1, Piata Unirii, Odeon Cineplex (in incinta Polus Center) si Casa TIFF, str. Universitatii, nr. 6 (doar pentru invitati si persoanele acreditate). Incepand cu acest an, biletele pot fi achizitionate si on-line, de pe http://cinefan.ro"> Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc in perioada 1 - 10 iunie, la Cluj-Napoca. O a sasea editie va avea loc la Sibiu, intre 13 si 17 iunie. Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR)." />

In perioada 1-10 iunie, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca devine un punct fierbinte pe harta locatiilor Festivalului International de Film Transilvania.

Fostul Meeting Point TIFF din Piata Unirii nr. 30 se reinventeaza in 2012, devenind un spatiu dedicat artelor, in cele mai diverse forme de manifestare, sub umbrela TIFF Art.

In incinta Muzeului de Arta vor avea loc vernisaje si expozitii de fotografie, proiectii de filme, concerte, teatru si multe alte surprize. TIFF Art va gazdui Ziua Diversitatii, cu un program variat dedicat promovarii intelegerii inter-etnice, precum si evenimente din cadrul Zilei Maghiare.

Tot la Muzeul de Arta va stationa, in perioada 1-17 iunie, si studioul mobil de film FILM-Y din Danemarca, unde copiii vor putea crea propriile filmulete, in cadrul EducaTIFF.

Nu in ultimul rand, la TIFF Art va avea loc un eveniment inedit pe scena clujeana - Open Mike Show, posibilitate oferita celor talentati si curajosi de a se face cunoscuti publicului.

Seria evenimentelor TIFF Art debuteaza sambata, 2 iunie, de la ora 13.00 cu vernisajul expozitiei Bucuria de a fi la Sapanta. Expozitia fotografilor Alisa Tarciniu, Andreea Aron si Iulian Ignat suprinde lumea satului in contextul festivalului de muzica Drumul Lung spre Cimitirul Vesel.

Acesta a adus pe scena spiritul Sapantei transpus muzical de compozitorul irlandez Shaun Davey prin efortul reunit al unor artisti vocali si instrumentali din Irlanda si Romania. Derulat simultan, Atelierul de croit imagini coordonat de Alisa Tarciniu le-a oferit copiilor din Sapanta bucuria de a cauta si impartasi in fotografie frumusetea satului si a traditiilor sale.

Rezultatul nu este o monografie etnografica, ci o colectie de momente simple dintr-o vara de neuitat, momente ce exprima un singur lucru bucuria de a fi la Sapanta.

Tot pe 2 iunie, de la ora 17.30, are loc si lansarea expozitiei semnata de Cosmin Bumbut, Cuba continua, cu fotografii realizate de artist in cei patru ani in care a fost in Cuba. Povestea Cubei si a unui popor izolat si suspendat in timp este completata de cartea omonima semnata de Elena Stancu, a carei lansare va avea loc in aceeasi zi.

Ora 21.30 este rezervata unei experiente audio-vizuale cu totul speciala, oferita de trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012. Spectatorii vor avea parte de Mandinga Live Cinema, un show inedit prin care trupa sarbatoreste implinirea a zece ani de activitate. Un spectacol interactiv si antrenant in care cele mai importante momente din istoria de zece ani a trupei vor fi prezentate publicului, imaginile fiind acompaniate live de melodii.

Castigatoare a premiului Cel mai bun Live la Romanian Music Awards 2009, Mandinga este una dintre indragite trupe de pe scena romaneasca. Combinatia de muzicieni romani si cubanezi, mix-ul de sonoritati si constructia vizuala atenta transforma orice aparitie Mandinga intr-un show spectaculos.

Duminica, 3 iunie, la TIFF Art va fi Ziua Diversitatii. Clujenii vor avea ocazia sa mestereasca alaturi de rudari sau impletitori, sa probeze costume traditionale romani, sa urmareasca o piesa de teatru pusa in scena de copiii romi de la Pata Rat sau sa asculte un concert Romano Butiq, de la 20.30. Ziua Diversitatii va fi organizata in parteneriat cu KCMC - K Consulting Management and Coordination, cu sprijinul Departamentului pentru Relatii Interetnice.

Seara, de la ora 21.30, fanii celebrei trupe Laibach, care va incinge atmosfera de la TIFF intr-un concert de senzatie pe data de 6 iunie, vor putea urmari documentarul Divided States of America: Laibach 2004 Tour de Saso Podgorsek, ce urmareste traseul formatiei in cadrul turneului din 2004, un an marcat de o situatie politica complicata in SUA, din cauza alegerilor prezidentiale.

Luni, 4 iunie, de la 21.30, curtea muzeului va fi gazda unui alt performance inedit, Umbra lui Caligari. Trei scurt metraje americane de avangarda inspirate de filmul Cabinetul doctorului Caligari (Germania, 1920, r. Robert Wiene) vor fi acompaniate live de ansamblul Einuiea.

The Life and Death of 9413: A Hollywood Extra (1927), de Robert Florey si Slavko Vorkapich, are un design expresionist, realizat aproape exclusiv in decoruri miniaturale, imaginile actorilor fiind captate printr-un sistem de oglinzi. Cu un buget de doar 97 dolari, filmul a rulat in epoca in cinematografe de arta, la recomandarea lui Charlie Chaplin, prieten al lui Florey, care a fost impresionat de tehnica inovatoare a filmului si de unghiurile de filmare neasteptate.

Acelasi cineast francez, Robert Florey, si William Menzies, un scenograf de elita, si-au combinat talentul in The Love of Zero, pentru a demonstra influenta experimentelor din filmele europene de la inceputul anilor '20 (in principal, Cabinetul doctorului Caligari), pe care productiile hollywoodiene ale epocii tindeau sa le ignore.

In The Telltale Heart, ecranizarea povestirii lui Edgar Allan Poe, Leon Chamroy si Charles Klein adapteaza mizanscena expresionista a lui Caligari pentru a exprima subiectivitatea distorsionata a protagonistului tulburat psihic.

Unul dintre cele mai frumoase documentare despre Romania, Wild Carpathia / Carpatii salbatici, va putea fi urmarit marti, 5 iunie, de la ora 21.30. Wild Carpathia prezinta partea salbatica a Romaniei, punand accentul pe padurile din muntii Carpati. Filmul a intrat in atentia criticii si a publicului inca de la inceput, datorita declaratiei printului Charles (foto), care si-a afirmat interesul pentru aceasta zona.

Filmul combina aspecte din istoria Transilvaniei incepand de la daci si terminand cu perioada medievala cu imagini din Romania actuala. La proiectia filmului va lua parte DJ Nico de Transilvania, cea care realizeaza coloana sonora a documentarului si care va canta la TIFF Music Night, pe 4 iunie.

Miercuri, 6 iunie, la ora 19.30, va fi deschisa expozitia de autor Helmut Sturmer, care va traversa cariera impresionanta a artistului nascut la Timisoara, si care cuprinde peste 200 de filme, spectacole de teatru si opera. Elemente de decor, machete pentru filme si fotografii din spectacolele si filmele la care a lucrat renumitul scenograf vor putea fi admirate la TIFF Art.

In aceeasi zi, de la 21.30, cei care vor sa sarbatoreasca Ziua Maghiara cum se cuvine sunt asteptati la un concert sustinut de Koszika & The Hotshots, o talentata trupa din Targu Mures.

In seara de vineri, 8 iunie, de la ora 21.30, primul lungmetraj romanesc, Independenta Romaniei (r. Grigore Brezeanu, Aristide Demetriade) va fi proiectat la TIFF Art cu acompaniament live asigurat de Dj Du Base, unul dintre pionierii muzicii electronice romanesti. Proiectia speciala e prilejuita de implinirea a 100 de ani de la premiera si se anunta un eveniment memorabil la TIFF.

Pe langa programul de filme si evenimente culturale, pe 7 si 9 iunie, de la ora 19.00, TIFF Art devine locul in care cei ce poseda un talent artistic isi pot demonstra abilitatile in fata audientei. Open Mike Show se adreseaza tuturor celor carora nu le este frica de scena sau de public si vor sa demonstreze ca au talent, fie printr-o prestatie muzicala sau show de stand-up comedy. Mai multe informatii despre Open Mike Show si modalitatea de inscriere vor fi disponibile pe pagina http://cinefan.ro">

Biletele pentru cea de-a 11-a editie a festivalului vor fi puse in vanzare incepand de luni, 28 mai 2012, la Cinema FLORIN PIERSIC, Piata Mihai Viteazul, nr. 11, Cinema ARTA, str. Universitatii, nr. 3, Cinema VICTORIA, B-dul Eroilor, nr. 51, Casa de Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1, Piata Unirii, Odeon Cineplex (in incinta Polus Center) si Casa TIFF, str. Universitatii, nr. 6 (doar pentru invitati si persoanele acreditate). Incepand cu acest an, biletele pot fi achizitionate si on-line, de pe http://cinefan.ro">

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc in perioada 1 - 10 iunie, la Cluj-Napoca. O a sasea editie va avea loc la Sibiu, intre 13 si 17 iunie.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR).

In perioada 1-10 iunie, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca devine un punct fierbinte pe harta locatiilor Festivalului International de Film Transilvania.

Fostul Meeting Point TIFF din Piata Unirii nr. 30 se reinventeaza in 2012, devenind un spatiu dedicat artelor, in cele mai diverse forme de manifestare, sub umbrela TIFF Art.

In incinta Muzeului de Arta vor avea loc vernisaje si expozitii de fotografie, proiectii de filme, concerte, teatru si multe alte surprize. TIFF Art va gazdui Ziua Diversitatii, cu un program variat dedicat promovarii intelegerii inter-etnice, precum si evenimente din cadrul Zilei Maghiare.

Tot la Muzeul de Arta va stationa, in perioada 1-17 iunie, si studioul mobil de film FILM-Y din Danemarca, unde copiii vor putea crea propriile filmulete, in cadrul EducaTIFF.

Nu in ultimul rand, la TIFF Art va avea loc un eveniment inedit pe scena clujeana - Open Mike Show, posibilitate oferita celor talentati si curajosi de a se face cunoscuti publicului.

Seria evenimentelor TIFF Art debuteaza sambata, 2 iunie, de la ora 13.00 cu vernisajul expozitiei Bucuria de a fi la Sapanta. Expozitia fotografilor Alisa Tarciniu, Andreea Aron si Iulian Ignat suprinde lumea satului in contextul festivalului de muzica Drumul Lung spre Cimitirul Vesel.

Acesta a adus pe scena spiritul Sapantei transpus muzical de compozitorul irlandez Shaun Davey prin efortul reunit al unor artisti vocali si instrumentali din Irlanda si Romania. Derulat simultan, Atelierul de croit imagini coordonat de Alisa Tarciniu le-a oferit copiilor din Sapanta bucuria de a cauta si impartasi in fotografie frumusetea satului si a traditiilor sale.

Rezultatul nu este o monografie etnografica, ci o colectie de momente simple dintr-o vara de neuitat, momente ce exprima un singur lucru bucuria de a fi la Sapanta.

Tot pe 2 iunie, de la ora 17.30, are loc si lansarea expozitiei semnata de Cosmin Bumbut, Cuba continua, cu fotografii realizate de artist in cei patru ani in care a fost in Cuba. Povestea Cubei si a unui popor izolat si suspendat in timp este completata de cartea omonima semnata de Elena Stancu, a carei lansare va avea loc in aceeasi zi.

Ora 21.30 este rezervata unei experiente audio-vizuale cu totul speciala, oferita de trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012. Spectatorii vor avea parte de Mandinga Live Cinema, un show inedit prin care trupa sarbatoreste implinirea a zece ani de activitate. Un spectacol interactiv si antrenant in care cele mai importante momente din istoria de zece ani a trupei vor fi prezentate publicului, imaginile fiind acompaniate live de melodii.

Castigatoare a premiului Cel mai bun Live la Romanian Music Awards 2009, Mandinga este una dintre indragite trupe de pe scena romaneasca. Combinatia de muzicieni romani si cubanezi, mix-ul de sonoritati si constructia vizuala atenta transforma orice aparitie Mandinga intr-un show spectaculos.

Duminica, 3 iunie, la TIFF Art va fi Ziua Diversitatii. Clujenii vor avea ocazia sa mestereasca alaturi de rudari sau impletitori, sa probeze costume traditionale romani, sa urmareasca o piesa de teatru pusa in scena de copiii romi de la Pata Rat sau sa asculte un concert Romano Butiq, de la 20.30. Ziua Diversitatii va fi organizata in parteneriat cu KCMC - K Consulting Management and Coordination, cu sprijinul Departamentului pentru Relatii Interetnice.

Seara, de la ora 21.30, fanii celebrei trupe Laibach, care va incinge atmosfera de la TIFF intr-un concert de senzatie pe data de 6 iunie, vor putea urmari documentarul Divided States of America: Laibach 2004 Tour de Saso Podgorsek, ce urmareste traseul formatiei in cadrul turneului din 2004, un an marcat de o situatie politica complicata in SUA, din cauza alegerilor prezidentiale.

Luni, 4 iunie, de la 21.30, curtea muzeului va fi gazda unui alt performance inedit, Umbra lui Caligari. Trei scurt metraje americane de avangarda inspirate de filmul Cabinetul doctorului Caligari (Germania, 1920, r. Robert Wiene) vor fi acompaniate live de ansamblul Einuiea.

The Life and Death of 9413: A Hollywood Extra (1927), de Robert Florey si Slavko Vorkapich, are un design expresionist, realizat aproape exclusiv in decoruri miniaturale, imaginile actorilor fiind captate printr-un sistem de oglinzi. Cu un buget de doar 97 dolari, filmul a rulat in epoca in cinematografe de arta, la recomandarea lui Charlie Chaplin, prieten al lui Florey, care a fost impresionat de tehnica inovatoare a filmului si de unghiurile de filmare neasteptate.

Acelasi cineast francez, Robert Florey, si William Menzies, un scenograf de elita, si-au combinat talentul in The Love of Zero, pentru a demonstra influenta experimentelor din filmele europene de la inceputul anilor '20 (in principal, Cabinetul doctorului Caligari), pe care productiile hollywoodiene ale epocii tindeau sa le ignore.

In The Telltale Heart, ecranizarea povestirii lui Edgar Allan Poe, Leon Chamroy si Charles Klein adapteaza mizanscena expresionista a lui Caligari pentru a exprima subiectivitatea distorsionata a protagonistului tulburat psihic.

Unul dintre cele mai frumoase documentare despre Romania, Wild Carpathia / Carpatii salbatici, va putea fi urmarit marti, 5 iunie, de la ora 21.30. Wild Carpathia prezinta partea salbatica a Romaniei, punand accentul pe padurile din muntii Carpati. Filmul a intrat in atentia criticii si a publicului inca de la inceput, datorita declaratiei printului Charles (foto), care si-a afirmat interesul pentru aceasta zona.

Filmul combina aspecte din istoria Transilvaniei incepand de la daci si terminand cu perioada medievala cu imagini din Romania actuala. La proiectia filmului va lua parte DJ Nico de Transilvania, cea care realizeaza coloana sonora a documentarului si care va canta la TIFF Music Night, pe 4 iunie.

Miercuri, 6 iunie, la ora 19.30, va fi deschisa expozitia de autor Helmut Sturmer, care va traversa cariera impresionanta a artistului nascut la Timisoara, si care cuprinde peste 200 de filme, spectacole de teatru si opera. Elemente de decor, machete pentru filme si fotografii din spectacolele si filmele la care a lucrat renumitul scenograf vor putea fi admirate la TIFF Art.

In aceeasi zi, de la 21.30, cei care vor sa sarbatoreasca Ziua Maghiara cum se cuvine sunt asteptati la un concert sustinut de Koszika & The Hotshots, o talentata trupa din Targu Mures.

In seara de vineri, 8 iunie, de la ora 21.30, primul lungmetraj romanesc, Independenta Romaniei (r. Grigore Brezeanu, Aristide Demetriade) va fi proiectat la TIFF Art cu acompaniament live asigurat de Dj Du Base, unul dintre pionierii muzicii electronice romanesti. Proiectia speciala e prilejuita de implinirea a 100 de ani de la premiera si se anunta un eveniment memorabil la TIFF.

Pe langa programul de filme si evenimente culturale, pe 7 si 9 iunie, de la ora 19.00, TIFF Art devine locul in care cei ce poseda un talent artistic isi pot demonstra abilitatile in fata audientei. Open Mike Show se adreseaza tuturor celor carora nu le este frica de scena sau de public si vor sa demonstreze ca au talent, fie printr-o prestatie muzicala sau show de stand-up comedy. Mai multe informatii despre Open Mike Show si modalitatea de inscriere vor fi disponibile pe pagina http://cinefan.ro">

Biletele pentru cea de-a 11-a editie a festivalului vor fi puse in vanzare incepand de luni, 28 mai 2012, la Cinema FLORIN PIERSIC, Piata Mihai Viteazul, nr. 11, Cinema ARTA, str. Universitatii, nr. 3, Cinema VICTORIA, B-dul Eroilor, nr. 51, Casa de Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1, Piata Unirii, Odeon Cineplex (in incinta Polus Center) si Casa TIFF, str. Universitatii, nr. 6 (doar pentru invitati si persoanele acreditate). Incepand cu acest an, biletele pot fi achizitionate si on-line, de pe http://cinefan.ro">

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc in perioada 1 - 10 iunie, la Cluj-Napoca. O a sasea editie va avea loc la Sibiu, intre 13 si 17 iunie.

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR).