Hobbitul: Dezolarea lui Smaug / The Hobbit: The Desolation of Smaug, distribuit in Romania de Forum Film, a stabilit un nou record pentru box-office-ul romanesc: peste 95.000 de romani au vazut filmul in cinematografe in primul weekend de difuzare.

A doua partea a trilogiei The Hobbit a doborat atat recordul anului, detinut pana acum de Fast and Furious 6, care a debutat cu peste 86.000 de spectatori in primul weekend, cat si recordul anului trecut, al trilogiei Hobbitul: O calatorie neasteptata / The Hobbit: An Unexpected Journey, cu peste 88.000 de spectatori in weekendul lansarii.

“Ne bucura nespus faptul ca spectatorii romani au pornit alaturi de Bilbo si cei 13 gnomi in aventura epica pentru a recastiga comoara pierduta a Regatului Erebor inca din weekendul lansarii. Pentru cine nu a vazut inca filmul, el poate fi o considerat o alternativa pentru buna dispozitie si timp liber in perioada Sarbatorilor, fiind disponibil in cinematografele din intreaga tara”, a declarat Andreea Zidaru, Marketing Manager Forum Film Romania.

The Hobbit: Desolation of Smaug poarta semnatura regizorului Peter Jackson, castigator al premiului Oscar pentru regia trilogiei Stapanul Inelelor, are la baza lumea de legenda imaginata de J.R.R. Tolkien si continua povestea din prima parte Hobbitul: O calatorie neasteptata, care dobora recordurile de box office exact in aceeasi perioada a anului trecut.

In cea de-a doua parte a trilogiei, Bilbo Baggins, vrajitorul Gandalf si 13 gnomi, in frunte cu Thorin Oakenshield, isi continua drumul plin de aventuri neprevazute catre Muntele Singuratic si Erebor, Regatul pierdut al gnomilor, unde se intalnesc cu Smaug, unul dintre cei mai mari dragoni din Pamantul de Mijloc.

Ecranizarea Hobbitul: Dezolarea lui Smaug este filmata cu o tehnologie revolutionara, in format HFR cu 64 de cadre de secunda si ruleaza pe marile ecrane din Romania in 3D si IMAX 3D, incepand de vineri, 13 decembrie.