De cateva zile incoace, tot circula zvonul ca Nathan Fillion (Castle, Firefly) va interpreta rolul personajului Nova in pelicula Guardians of the Galaxy, iar parerile au fost, ca de obicei impartite. 

Iata insa ca, in timp ce jumatate din utilizatorii de internet se contraziceau daca e prea batran pentru rol sau nu, cineva a avut ideea creata sa-l intrebe pe James Gunn (regizorul peliculei) daca zvonul e adevarat iar raspunsul acestuia a fost clar (nu stim insa daca si adevarat): nu.

Tot prin intermediul Twitter, insa, acelasi Gunn a recunoscut ca actorul din Firefly va avea intr-adevar un cameo in film, numind aparitia “o favoare facuta mie”. Ramane de vazut daca rolul lui Fillion chiar este cel zvonit sau nu.

Daca este, distribuirea actorului in acest rol poate concura usor la titlul de “ironia anului”, si reprezinta o palma enorma data de Marvel studiourilor Warner si DC Comics

Povestea e ceva mai lunga: Fillion a inregistrat vocea lui Hal Jordan (personaj DC, unul din cei care poarta titulatura de Green Lantern) in mai multe animatii DC (The Flashpoint Paradox, Justice League Doom, etc). 

Atunci cand s-a anuntat ca Hal Jordan va fi personajul principal al peliculei Green Lantern, fanii si-au exprimat vehement nemultumirea ca lui Fillion nu i s-a oferit rolul, fiind preferat mult mai insipidul Ryan Reynolds.

Care e partea ironica aici? Ei bine, Nova Corps sunt, in esenta, replica Marvel la The Green Lantern Corps a celor de la DC. Iar daca rolul lui Fillion chiar este cel mentionat mai sus, cineva de la Marvel ar trebui sa primeasca o marire de salariu. Asa ceva e de-a dreptul o miscare de geniu.

Guardians of the Galaxy are premiera pe 1 august anul acesta, distribuit de Forum Film Romania.