Actorul Jackie Chan va veni in premiera in Romania, pentru a participa la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, un eveniment ce se va desfasura intre 11 si 18 septembrie 2014, in Bucuresti, a declarat pentru Mediafax Mihai Kogalniceanu, directorul general al Centrului National al Cinematografiei (CNC).

"Jackie Chan va fi prezent, pe 11 septembrie, la deschiderea festivalului", a declarat, luni, pentru Mediafax Mihai Kogalniceanu. "Pe langa colaborarea economica, colaborarea in domeniul culturii este la fel de importanta pentru relatiile de succes si prosperitate ale celor doua natiuni", a mai declarat directorul general al CNC.

Lung metrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este Chinese Zodiac / CZ12, regizat de Jackie Chan in 2012, acesta facand parte si din distributia filmului. In CZ12, un barbat este in cautarea a 12 artefacte – 12 capete de bronz ale animalelor din zodiacul chinezesc.

Programul festivalului include filmele Beijing Love Story (2014, r. Chen Sicheng), The Grandmaster (2013, r. Wong Kar Wai), The Flying Swords of Dragon Gate (2011, r. Tsui Hark), si Full Circle (2012, r. Yang Zhang).

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfasura intre 11 si 18 septembrie, la cinematograful Union din Capitala, deschiderea urmand sa aiba loc pe 11 mai, la Grand Cinema & More din Baneasa.

Cele mai noi filme in care a putut fi vazut / auzit Jackie Chan la cinema sunt The Karate Kid (2010) si Kung Fu Panda 2 (2011) – in care i-a dat voce personajului Maimuta.