Programul Online/Offline din cadrul Astra Film Festival 2014 (6 – 12 octombrie) aduce in discutie consecintele nebanuite ale unui simplu click facut automat pe butonul accept atunci cand ne inregistram pe Facebook, Google sau Youtube; atacul inversunat al autoritatilor impotriva platformelor de filesharing; dar si granita firava dintre necesitate si exces atunci cand vorbim de doza noastra zilnica de internet. 

Programul debuteaza cu o proiectie eveniment a filmului Termeni si conditii (regia: Cullen Hoback), programata miercuri, 8 octombrie, de la ora 21:00 la Teatrul Gong. 

Cu totii confirmam ca am citit si suntem de acord cu termenii si conditiile impuse de marile corporatii online, doar ca sa trecem mai rapid peste acest regulament stufos si greoi. Cati dintre noi se gandesc ca termenii si conditiile acceptate ar putea fi in contradictie cu interesele noastre si ca ne-ar putea afecta pe termen lung? 

In continuare, de la ora 22:30 va fi proiectat TBP AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard (regia: Simon Klose). 

Cei trei fondatori rebeli ai platformei de filesharing The Pirate Bay, considerata de multi un simbol al libertatii de exprimare pe internet, sunt prinsi intr-o batalie inversunata a drepturilor de autor cu Hollywood-ul, industria muzicala si mass-media.

Un alt fenomen de amploare din mediul online il reprezinta forurile create de marile corporatii de jocuri pe calculator. Corporatiile incearca sa creeze institutii cat mai puternice pentru a spori vanzarea si profitul. Urmatoarele doua filme arata doua perspective ale acestui fenomen.

Vineri, 10 octombrie, atentia programului se indreapta inspre Orientul Indepartat, mai exact in China si Coreea de Sud. Jucatorii (regia: Steven Dhoedt) spune povestea unui campionat anual al jucatorilor profesionisti de Starcraft, eveniment sportiv ce se transmite in direct pe stadioanele din Seul si care aduna mii de sud-coreeni. Proiectia are loc de la ora 20:00 la Teatrul Gong. 

Excesul de internet a dus la aparitia unei noi boli: dependenta de online. China este prima tara din lume care a clasificat aceasta dependenta drept o tulburare clinica. 

Dependentii de net (regia: Shosh Shlam), proiectat de la ora 22:00, urmareste evolutia a trei tineri internati intr-un centru de reabilitare din Beijing, singurul de acest fel din lume.